Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Dierenverzekering vergelijken

Een ziektekostenverzekering voor je huisdier afsluiten? Kies voor dierenverzekering vergelijken bij Contractvergelijker. Je ziet meteen wat de kosten zijn en waar je de beste dierenverzekering afsluit tegen de laagste premie. 

Bespaar tot 30%

Title

Alle dierenverzekeraars vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

Dierenverzekering afsluiten, hoe werkt het?

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van dierenverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het soort dier, het ras en de leeftijd nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je hond of kat verzekeren? Dat bepaal je helemaal zelf door de dekkingen te kiezen die je verwacht nodig te hebben.
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste dierenverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je huisdierenverzekering vergelijken bij ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot 30%

Title

Ga snel naar:

Hondenverzekering of kattenverzekering

Dierenverzekering - Hond Hondenverzekering vergelijken
Dierenverzekering - Kat Kattenverzekering vergelijken

Huisdierenverzekering voor honden en katten

Veruit de meeste dierenverzekeringen worden afgesloten voor honden en katten. Heel veel mensen hebben een hond of kat en dat is supergezellig. Soms wordt je huisdier ziek en dat kan behoorlijk veel kosten met zich meebrengen. Kosten voor een operatie, medicijnen, zorg of speciaal voedsel. Je kunt tegen een relatief laag bedrag per maand al een huisdierenverzekering voor honden en katten afsluiten. Het is zeker de moeite waard om zo’n verzekering af te sluiten, want zo kom je niet voor onverwachte kosten te staan voor je huisdier.

Hondenverzekering vergelijken

Je wilt je hond natuurlijk alles geven wat hij of zij nodig heeft. Goed eten, lekker vaak wandelen en de beste medische zorg. Die medische zorg kan onverwacht voor hoge kosten zorgen. Je hond kan ziek worden waardoor een operatie nodig is, maar ook het castreren of steriliseren kost geld. Je moet er niet aan denken, maar het gebeurt: een ongeluk zoals een aanrijding waarbij je hond gewond raakt. Als je een hondenverzekering hebt afgesloten, worden de medische kosten grotendeels vergoed. En dat geeft rust.

Dierenverzekering - Hond Hondenverzekering

Vergelijk alle verzekeraars voor je hond met de beste dekking en laagste premie.

Kattenverzekering vergelijken

Wat voor honden geldt, geldt ook voor katten. Je houdt van je huisdier en wilt het beste voor de kat. Katten lopen vaak vrij rond buiten en er kan hen van alles overkomen. Ze kunnen iets eten dat verkeerd is en ziek worden of aangereden worden. Zulke gebeurtenissen zijn al ontzettend vervelend, maar als je dan ook nog voor hoge medische kosten komt te staan is dat extra zwaar. Als je een kattenverzekering hebt afgesloten, hoef je je in ieder geval geen zorgen te maken over de medische kosten.

Dierenverzekering - Kat Kattenverzekering

Je kat verzekerd tegen zorgkosten met de laagste premie en hoogste dekking.

Voorwaarden dierenverzekering

Alle dierenverzekeraars hanteren bepaalde voorwaarden. Die verschillen onderling, dus dierenverzekeringen vergelijken is wel belangrijk. Voorwaarden die worden gesteld hebben onder meer betrekking op het verplicht laten chippen van je huisdier, de maximale leeftijd die je huisdier mag hebben en op bestaande behandelingen.

Huisdieren verplicht chippen

Voor alle dierenverzekeringen geldt dat je een hond of kat verplicht moet laten chippen. Waarschijnlijk was je dat toch al van plan, want als je huisdier kwijt raakt of wegloopt, vind je hem veel makkelijker terug als het dier een chip draagt. Het chippen moet op z’n laatst gebeuren tijdens het eerste bezoek aan de dierenarts nadat je de verzekering hebt afgesloten. Ga je alleen naar de dierenarts voor het plaatsen van die chip, dan krijg je de kosten niet vergoed.

Niet verzekerd voor bestaande behandeling

Bestaande behandelingen zijn doorgaans niet verzekerd. Dit houdt in dat als je een dierenverzekering afsluit, behandelingen die je huisdier al kreeg door de nieuwe verzekeraar niet worden vergoed. Dit kan ook gelden voor erfelijke ziekten, ook als deze pas later aan het licht komen.

Maximale leeftijd huisdier

Veel verzekeraars hanteren een maximale leeftijd van de hond of kat. Meestal is dat een leeftijd ergens tussen de 7 en 10 jaar. Ook wordt soms om een medische keuring van het dier gevraagd. Lees de voorwaarden per verzekeraar om te beoordelen of je huisdier de gewenste dekking krijgt.

Niet gedekte zorgkosten

Afhankelijk van de verzekering zijn bepaalde kosten niet gedekt. Medische kosten voor ziekten en behandelingen die voor het afsluiten van de verzekering al bestonden zijn niet gedekt. Wil je zoveel mogelijk risico's uitsluiten, dan kun je kiezen voor aanvullende dekkingen voor huisdieren. Bijvoorbeeld een speciale verzekering voor het gebit, voor vaccinaties of voor de crematie van je huisdier.

Aanvullende dekking

Je kunt naast je basis dierenverzekering ook aanvullende verzekeringen voor je huisdier afsluiten. Denk bijvoorbeeld aan een aanvullende verzekering voor een crematie, voor chemo-radiotherapie of en uitgebreide reisverzekering voor de hele wereld. Er zijn ook aanvullende verzekeringen voor het gebit en voor vaccinaties.

Vergelijk alle dierenverzekeraars

OHRA
Petsecur
Petplan
AEGON
Inshared

Wat kost een dierenverzekering?

Voor een dierenverzekering betaal je een maandelijkse premie. De basispremie is laag en je kunt die vervolgens vaak aanvullen met extra opties. Wat een rol speelt bij de uiteindelijke kosten van een dierenverzekering zijn: 

 • De maandelijkse premie 
 • De hoogte van het eigen risico 
 • De gekozen extra’s 
 • De maximale vergoeding. 

 Je kunt besparen op je dierenverzekering door ze onderling goed met elkaar te vergelijken. De maandelijkse premie die je moet betalen is mede afhankelijk van het gekozen eigen risico en de maximaal uit te keren vergoeding. Ben je bereid meer risico te nemen, dan betaal je een lagere premie. Als je extra modules (aanvullende verzekeringen) afsluit dan gaat je premie natuurlijk omhoog.

Premie berekenen

Wil je alle risico’s zoveel mogelijk uitsluiten en zoveel mogelijk voor je huisdier verzekeren, dan betaal je meer dan wanneer je het simpel houdt. Als je bereid bent een hoger eigen risico te nemen, dan betaal je een lagere premie. Kijk ook naar de maximale vergoeding, want de verzekering betaalt niet eindeloos alle medische kosten van huisdieren.

Maximaal bedrag

Voor een dierenverzekering geldt verder dat er een maximaal bedrag is dat je vergoed kunt krijgen. De verzekering betaalt dus niet onbeperkt. Let hier goed op als je een dierenverzekering afsluit. De maximale vergoeding die je kunt krijgen ligt ongeveer tussen de € 2.000 en € 5.000 per jaar. Dat verschilt per verzekeraar.

Eigen risico bij je dierenverzekering

Het eigen risico is een bedrag dat je zelf moet betalen voordat je geld krijgt van de verzekeraar. De hoogte van het eigen risico verschilt per huisdierenverzekering en hangt ook af van het pakket dat je kiest. Er zijn twee varianten van het eigen risico. De eerste variant is dat je een vast bedrag moet betalen (per nota). De tweede variant is dat je een bepaald percentage van de nota zelf moet betalen. Gaat het om een lage nota, dan is een percentage goedkoper. Krijg je te maken met hoge nota’s, dan is een vast bedrag weer voordeliger.

Waarom een dierenverzekering afsluiten?

Door goede zorg voor onze huisdieren worden deze steeds ouder. Helaas is ook een huisdier wel eens ziek en dat brengt kosten met zich mee. De rekening van de dierenarts kan flink oplopen en lang niet iedereen heeft het geld voor zulke onverwachte (hoge) ziektekosten voor een huisdier.

Voorkom onverwachte ziektekosten 

Met een dierenverzekering voorkom je onverwachte ziektekosten voor je huisdier. Word je hond of kat ziek, dan krijg je de kosten die je voor de dierenarts moet maken (gedeeltelijk) terug. Het zal je maar gebeuren dat je hond of kat wordt aangereden, geopereerd moet worden en een paar dagen bij de dierenarts moet blijven. De rekening kan dan snel hoog oplopen. Meestal is een consult bij de dierenarts inbegrepen bij de verzekering, maar soms is een bepaald consult uitgesloten. Let hier dus wel op als je je keuze maakt voor een dierenverzekering.

Zorgverzekering - Ziekenhuis

Dierenverzekeraars vergelijken

De voorwaarden van dierenverzekeringen kunnen onderling flink verschillen. Dierenverzekeraars vergelijken is dan ook zeker de moeite waard. Bij Contractvergelijker kun je onafhankelijk dierenverzekeraars vergelijken en zo de beste verzekering en aanvullende modules tegen de beste premie vinden.

Bespaar tot 30%

Title

Veelgestelde vragen over dierenverzekering vergelijken

Nee, een dierenverzekering is zeker niet verplicht. Maar het is wel verstandig om er een af te sluiten. Natuurlijk hoop je dat je hond of kat altijd gezonde blijft. Maar van de ene op de andere dag kan dit zomaar veranderen. Kosten voor behandelingen en medicijnen kunnen dan snel hoog oplopen. Helaas kun je je huisdier op dat moment niet meer verzekeren voor de te maken kosten. Doe dit daarom het liefst al vanaf het eerste moment dat je je hond of kat hebt. Of in ieder geval voordat hij/zij medische klachten krijgt.

Via Contractvergelijker kun je honden en katten verzekeren. Met ieder ras kun je bij ons terecht. Heb je een ander huisdier, zoals een vogel, konijn of cavia? Dan kunnen wij je helaas nog niet helpen.

Wat de beste dierenverzekering is, is afhankelijk van wat jouw wensen zijn. Veel verzekeraars bieden verschillende soorten basisdekkingen aan, en verschillende soorten aanvullende dekkingen. Welke dekking je precies nodig hebt, hangt af van de gezondheid van je hond of kat, en van je eigen wensen. Daarnaast heeft iedere verzekering weer een ander prijskaartje. Bij Contractvergelijker ontdek  je eenvoudig welke dierenverzekering het beste bij je past en welke het voordeligst is.

De goedkoopste dierenverzekering, is meestal de verzekering met de laagste dekking. Mogelijk heeft die verzekering ook voorwaarden die niet in jouw voordeel zijn. Ons advies is daarom om te kijken naar de goedkoopste dierenverzekering die aan jouw wensen voldoet. Dat doe je door bij Contractvergelijker eerst de dekking(en) te kiezen die je wilt. Wij laten je daarna direct zien welke verzekering op basis hiervan de beste deal voor jou heeft.

Hoeveel een dierenverzekering per maand kost, hangt van veel factoren af. Bijvoorbeeld van het soort hond of kat, van zijn/haar leeftijd, en van hoe uitgebreid je je huisdier wil verzekeren. Wil je snel weten waar je aan toe bent? Maak dan nu een vergelijking op onze website.

Over het algemeen vergoed een huisdierenverzekering de medisch noodzakelijke kosten bij de dierenarts, zoals behandelingen en medicijnen. Daarnaast kun je vaak nog voor aanvullende dekkingen kiezen. Bijvoorbeeld voor specifieke duurdere behandelingen en voor crematie. Deze vergoedingen verschillen erg per verzekeringen. Als je bij Contractvergelijker een vergelijking maakt, zie je direct per verzekering welke vergoedingen deze biedt.