Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Hondenverzekering vergelijken

Hondenverzekering vergelijken betekent geld besparen. Er zijn veel verschillende hondenverzekeringen en het is de moeite waard om deze met elkaar te vergelijken. Bij Contractvergelijker vergelijk je alle hondenverzekeringen en ontdek je snel waar je de beste verzekering tegen de beste premie kunt afsluiten.

Bespaar tot 30%

Title

Alle hondenverzekeraars vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

Hondenverzekering afsluiten, hoe werkt het?

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van hondenverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het soort dier, het ras en de leeftijd nodig.
 • 2
  Kies je dekking In het zoekresultaat staat de goedkoopste hondenverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je hondenverzekering vergelijken via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot 30%

Title

Ga snel naar:

Verzekering voor je hond vergelijken

Als je verzekeringen voor je hond gaat vergelijken dan zie je dat er nogal wat verschillen zijn. Bij de ene verzekering is de premie laag maar krijg je veel minder vergoed. Voor een iets hogere premie kan je bij een ander weer veel meer vergoed krijgen. De maximale vergoeding per jaar is belangrijk, maar ook het eigen risico. Er zijn ook veel aanvullende verzekeringen voor je hondenverzekering. Ga dus goed na wat wel en niet verzekerd is en wat je eventueel los kunt bijverzekeren.

Dierenverzekering - Hond Alternatief

Aanvullend je hond verzekeren

Als je meer wilt dan alleen de vergoeding uit de basisverzekering dan kan je kiezen uit allerlei extra aanvullingen op je hondenverzekering. Een speciale verzekering voor het gebit van je hond of een verzekering voor castratie of sterilisatie bijvoorbeeld. Ga je graag samen met je hond op reis naar het buitenland? Ook daarvoor zijn speciale aanvullende verzekeringen. De premies en voorwaarden verschillen, dus ook voor aanvullende verzekeringen is het slim om hondenverzekeringen te vergelijken.

Puppy verzekeren

Krijg je binnenkort een puppy? Dan is het prettig om te weten dat je een lagere premie betaalt voor de speciale puppyverzekering. Hoe jonger je hond, hoe lager de premie kan zijn. De meeste puppy’s groeien natuurlijk gezond op, maar ziek worden of een ongeluk is niet uit te sluiten. Met een puppyverzekering voorkom je onaangename verrassingen als het gaat om medische kosten. Met puppyverzekeringen vergelijken kan je extra besparen op de premie.

Waarom je hond verzekeren?

Ook je hond kan ziek worden of een ongeluk krijgen. Omdat je veel van je trouwe viervoeter houdt wil je natuurlijk de beste zorg kunnen geven. De kosten van bezoeken aan de dierenarts, een operatie en medicijnen kunnen echter behoorlijk in de papieren lopen. Met een hondenverzekering ben je er zeker van dat je niet voor onverwachte medische kosten voor je hond komt te staan. Een prettig gevoel in een nare tijd als je hond ziek wordt of gewond raakt.

Algemeen - Vergelijken

Voordelen

Zoals met alle dingen in het leven heeft een hondenverzekering zowel voordelen als nadelen. Een groot voordeel van een hondenverzekering is dat je niet voor onverwachte kosten komt te staan als je hond ziek wordt of een ongeluk krijgt. Je kunt gemakkelijker voor een duurdere behandeling kiezen omdat je financiële ruimte hebt.

Nadelen

Vooraf weet je niet of je hond ook daadwerkelijk ziek wordt. Je kunt het gevoel hebben dat je de premie voor niets hebt betaald. De premie kan na verloop van tijd ook oplopen omdat je hond ouder wordt. Tenslotte is er het nadeel dat medische kosten voor een hond vrijwel nooit voor 100% worden vergoed en je altijd aan een eigen risico hebt.

Vergelijk je hondenverzekering

Met onze hondenverzekering vergelijker krijgt je persoonlijk advies over de beste hondenverzekering toegespitst op jouw wensen. Wij beoordelen de voorwaarden, premies en jouw persoonlijke voorkeuren. Binnen 1 minuut weet je precies welke hondenverzekering past bij jou.

Eigen risico hondenverzekering

Bij een hondenverzekering geldt, net als bij onze eigen ziektekostenverzekering, een eigen risico. Je hebt daarbij de keuze uit een vast bedrag of een percentage. Daarnaast heb je ook vaak de keuze om een hoger eigen risico te nemen tegen een lagere premie. Kies je voor een vast bedrag, dan betaal je dus een vast bedrag van een nota zelf en de rest wordt vergoed. Kies je voor een percentage, dan betaal je bijvoorbeeld 20% van de nota zelf en de rest wordt vergoed. Krijg je een hoge rekening van de dierenarts, dan is het voordeliger als je hebt gekozen voor een vast bedrag. Kies je voor een eigen risico met een percentage, dan is dat voordeliger als je een kleine rekening krijgt. Omdat het lastig is om in de toekomst te kijken, immers je weet niet wat er met jouw hond zal gebeuren op het gebied van ziek worden, is dit vaak een moeilijke keuze.

Wat kost een hondenverzekering?

Een hondenverzekering kost een paar tientjes per maand. Elke verzekeraar hanteert weer andere premiebedragen en polisvoorwaarden. Vaak kan je kiezen uit verschillende pakketten, bijvoorbeeld een basis-, top- en pluspakket. Hoe meer je verzekert, hoe meer premie je betaalt. Daarnaast zijn er nog aanvullende verzekeringen, bijvoorbeeld voor de verzorging van het gebit van je hond of een reisverzekering voor als je samen met je hond op vakantie gaat. Je kunt dus zelf, naar eigen wens, een hondenverzekering samenstellen. Zo heb je de kosten mooi in de hand.

Algemeen - Besparen
Ras OHRA Petplan Aegon Inshared
1. Labrador Retriever € 25,65 € 24,23 € 26,61 € 26,49
2. Labradoodle € 25,65 € 19,91 € 26,61 € 26,49
3. Foxterrier € 18,80 € 19,91 € 12,60 € 19,80
4. Golden Retriever € 25,65 € 24,23 € 26,61 € 24,18
5. Chihuahua € 18,80 € 16,59 € 12,60 € 17,95

Premie berekenen

De hoogte van de premie van een hondenverzekering hangt allereerst af van het gewenste maximale bedrag dat je jaarlijks wilt kunnen declareren. Deze maximale vergoeding varieert van 2.500 tot 5.000 euro per jaar. Overigens verschilt de premie ook per ras hond. Zo kost een verzekering voor een Labrador meer dan voor een Foxterriër. Ook de consulten bij de dierenarts spelen een rol als het om de hoogte van je premie voor een hondenverzekering gaat. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor maximaal 100 euro per jaar, maar ook voor maximaal 200 euro per jaar. In het laatste geval betaal je meer premie. Kies je voor aanvullende verzekeringen, dan betaal je daar ook extra premie voor.

Maximumbedrag

Met een hondenverzekering zit je altijd vast aan een maximumbedrag dat je per jaar kunt declareren. Hoe hoger je maximumbedrag, hoe meer premie je betaalt. Bij de meeste verzekeraars is het maximumbedrag dat per jaar wordt vergoed minimaal 2.500 euro en maximaal 5.000 euro per jaar. Je kunt dit bedrag niet helemaal vrij besteden, want niet alle behandelingen worden vergoed. Zo moet je voor behandelingen aan heupen en ellebogen, maar ook voor vaccinaties, behandelingen aan het gebit en voor sterilisatie of castratie zelf betalen of een aanvullende verzekering afsluiten. Ook kan je niet onbeperkt gebruikmaken van consulten bij de dierenarts.

Alle hondenverzekeraars vergelijken

Unive
Allianz Direct
FBTO
Nationale Nederlanden
OHRA
DITZO

Welke ziektekosten zijn wel en niet verzekerd?

Om precies te weten welke ziektekosten wel en niet verzekerd zijn, moet je de polisvoorwaarden per verzekering bekijken. Wel komen bepaalde ziektekosten standaard bij vrijwel elke basisverzekering terug. Meestal niet verzekerd zijn onder andere castratie en sterilisatie, gebitsbehandelingen, behandelingen aan knie of elleboog en therapieën of behandelingen tegen kanker.

 • Bezoeken aan de dierenarts (meestal tot een bepaalde limiet). Uitzondering hierop vormen de bezoeken voor het chippen en de jaarlijkse controle. 
 • Kosten voor medicijnen, als deze zijn voorgeschreven door een dierenarts in Nederland. 
 • Doorverwijzing naar een dierenspecialist. 
 • Alle kosten verbonden aan noodzakelijke operaties. Dit is inclusief opname van je hond en de verzorging in een dierenkliniek. 
 • Medische onderzoeken, zoals een echo of een röntgenfoto. 
 • Bepaalde hulpmiddelen, waaronder verbandmiddelen.

Ziektekostenverzekering voor honden

Een hondenverzekering is in feite een ziektekostenverzekering voor honden. Net als mensen kunnen honden ziek worden. Het kan gaan om een typische hondenziekte, een verkoudheid of complicaties rondom zwangerschap. Je hond kan ook een ongeluk krijgen, hoewel je er natuurlijk niet aan moet denken. Met een ziektekostenverzekering voor honden hoef je je dan in ieder geval niet druk te maken om de kosten van de behandeling.

Hond verplicht laten chippen

Voor een hondenverzekering gelden wel voorwaarden. Zo moet je verplicht je hond laten chippen. Als je hond wegloopt of kwijtraakt heb je je hond snel weer terug als deze is voorzien van een chip. Het chippen van de hond is meestal niet meeverzekerd bij de hondenverzekering.

Maximale leeftijd hond

Om een ziektekostenverzekering voor honden af te kunnen sluiten, mag de hond niet ouder zijn dan de maximale leeftijd. Afhankelijk van het ras ligt deze leeftijd tussen de 7 en 10 jaar. Dit is natuurlijk niet zo gek als je bedenkt dat met het vorderen van de leeftijd de kans op ziektes toeneemt.

Hondenrassen met verhoogd risico

Sommige hondenrassen hebben een verhoogd risico op bepaalde ziektes. Het kan gaan om een erfelijke ziekte bij een bepaald hondenras. Het afsluiten van een hondenverzekering voor deze hondenrassen kan daarom meer kosten.

Hondenverzekeraars vergelijken

Overweeg jij een hondenverzekering af te sluiten dan doe je er verstandig aan hondenverzekeraars te vergelijken. De premies en voorwaarden kunnen behoorlijk verschillen en door hondenverzekeraars te vergelijken kun je de voor jou beste hondenverzekering voor de best mogelijke premie vinden. Bij Contractvergelijker kun je onafhankelijk hondenverzekeraars vergelijken.

Bespaar tot 30%

Title

Veelgestelde vragen over hondenverzekering vergelijken

Nee, een hondenverzekering is niet verplicht. Maar het wel verstandig om een verzekering voor je hond af te sluiten. Hiermee voorkom je dat je onaangenaam verrast wordt door hoge rekeningen van de dierenarts. Hoe jonger je hond is als je de verzekering afsluit, hoe lager de premie is.

Over het algemeen stellen verzekeraars het verplicht om je hond te laten chippen. Loopt je hond op een onbewaakt ogenblik weg? Doordat hij gechipt is, is de kans groot dat hij snel weer met jou herenigd kan worden. Soms is het chippen van je hond verzekerd, maar niet altijd.

Iedere verzekeraar hanteert een maximum leeftijd voor het verzekeren van een hond. Hoe ouder een hond is, hoe groter de kans is op medische klachten en hoge dierenartsrekeningen. De maximum leeftijd verschilt per verzekeraar, maar ligt vaak tussen de 7 en 10 jaar.

De maandelijkse kosten van een hondenverzekering hangen erg af van welk ras je hond is, en van hoe uitgebreid je je trouwe viervoeter wil verzekeren. Binnen een minuut kun je weten wat een hondenverzekering jou precies gaat kosten. Maak hiervoor eenvoudig een vergelijking bij Contractvergelijker.

De beste hondenverzekering is de hondenverzekering die precies de dekking biedt die jij voor je hond wil hebben. En dat tegen de laagste prijs. Voor iedereen is dat dus weer anders. Daarom is het belangrijk om hondenverzekeringen te vergelijken. Zo zie je eenvoudig en snel welke hondenverzekering voor jou de beste is.

De basisdekking van een hondenverzekering vergoedt vaak alleen medische kosten voor je hond in Nederland. Dit geldt ook als je binnen Nederland op vakantie gaat. Ga je ook weleens samen met je hond de grens over? Dan is het sim om ook in het buitenland voor medische kosten verzekerd te zijn. Tijdens je vergelijking op deze website kun je dit aanvinken. Zo weet je zeker dat je in het zoekresultaat alleen verzekeringen ziet die ook dekking bieden in het buitenland.

Zo lang je hond gezond is, en nog niet zo oud, is het vaak makkelijk om hem/haar te verzekeren. Maar is je hond ziek? Dan is dat vaak lastiger. Mogelijk wil niet iedere verzekeraar je hond verzekeren, of gelden er bepaalde uitsluitingen.

Een wachttijd van 30 dagen, betekent dat je tijdens de eerste 30 dagen van de verzekering nog niet verzekerd bent. Verzekeraars hanteren deze wachttijd om te voorkomen dat mensen hun hond pas gaan verzekeren als hij/zij ziek wordt.