Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Beste dierenverzekering van 2023

De beste dierenverzekering van 2023 is de dierenverzekering die het beste past bij jou, je huisdier en je portemonnee. Door dierenverzekeringen te vergelijken vind je de voor jou beste dierenverzekering. Binnen een paar minuten vergelijk je bij Contractvergelijker alle dierenverzekeraars. Handig en dé manier om te besparen op een dierenverzekering. Zowel voor nieuwe verzekeringen als voor overstappen.

Bespaar tot 30%

Title

De beste dierenverzekeraars van Nederland

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

De beste huisdierenverzekering kiezen, hoe werkt het?

  • 1
    Vul je gegevens in De premies van dierenverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het soort dier, het ras en de leeftijd nodig.
  • 2
    Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je hond of kat verzekeren? Dat bepaal je helemaal zelf door de dekkingen te kiezen die je verwacht nodig te hebben.
  • 3
    Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste dierenverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je dierenverzekering afsluiten via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot 30%

Title

Ga snel naar:

Kies de beste verzekering voor je hond en kat

Dierenverzekering - Hond Hondenverzekering

Vergelijk en kies de allerbeste hondenverzekering die bij jou past.

Dierenverzekering - Kat Kattenverzekering

Vergelijk en kies de allerbeste hondenverzekering die bij jou past.

Wat is de beste dierenverzekering?

Er is geen speciale dierenverzekering die voor iedereen de beste dierenverzekering is. Voor jou is de beste dierenverzekering de verzekering die tegen de laagste premie precies datgene biedt wat jij nodig hebt. Daarom is het vergelijken van verzekeringen ook zo belangrijk. Misschien heb jij aan een basisverzekering al genoeg, wil je juist een ongevallenverzekering voor je huisdier of zijn bepaalde aanvullende verzekeringen voor jou juist heel belangrijk. Door slim te zoeken en te vergelijken kan jij de beste dierenverzekering samenstellen.

Algemeen - Winnaar
De beste is voor iedereen anders

Als je op zoek bent naar de beste dierenverzekering, dan zul je wel merken dat bepaalde verzekeraars het meest worden gekozen. Het gaat dan om Petplan, Petsecur, OHRA, Aegon en Inshared. We behandelen hier een paar verzekeringen, maar vergeet niet dat het belangrijk is alle dierenverzekeraars te vergelijken. Misschien is jouw beste dierenverzekering wel net een andere.

Petplan kattenverzekering 2023

De kattenverzekering van Petplan is populair. De voordelen van de Petplan kattenverzekering zetten we hier op een rijtje. Er zijn 4 pakketten waaruit je kunt kiezen: ongevallen, basis, plus en totaal. De maximale vergoeding waarop je recht hebt loopt op van € 2.000 naar € 5.000 per jaar. Voor alle pakketten geldt dat je 80% van de nota’s voor operaties en medicijnen krijgt vergoed. De vergoeding voor consulten bij de dierenarts en specialistische zorg verschilt per pakket. En niet onbelangrijk: bij elk pakket heb je een vrije keuze voor wat betreft de dierenarts.

Petplan

Petsecur hondenverzekering 2023

Voor honden is de Petsecur hondenverzekering zeer populair. Je hebt de keuze uit 3 verschillende pakketten: basis, standaard en extra. Voor alle pakketten geldt dat je een vrije dierenartskeuze hebt. De maximale vergoeding is in het basispakket € 2.500, bij standaard € 4.000 en bij extra zelfs € 6.000 per jaar. Het eigen risico dat je betaalt per nota loopt ook per pakket op. Bij het basispakket krijg je 50%, bij het standaardpakket 70% en bij het extrapakket 90% van de nota vergoed. Het extrapakket is zeer uitgebreid maar daarvoor betaal je natuurlijk wel wat meer premie.

Petsecur

Waarom de beste verzekering voor je huisdier?

De vraag waarom je de beste verzekering voor je huisdier wilt heeft twee antwoorden. Om te beginnen omdat je van je huisdier houdt en de beste medische zorg wilt kunnen bieden. Een goede dierenverzekering draagt daaraan bij. Immers, je hoeft niet bang te zijn opeens met torenhoge rekeningen te worden geconfronteerd. Aan de andere kant wil je natuurlijk ook de beste dierenverzekering voor je huisdier waarmee je een zo laag mogelijke premie betaalt en de meeste vergoedingen krijgt. Door dierenverzekeringen bij Contractvergelijker te vergelijken kun je de voor jou beste dierenverzekering vinden.

Krijg de beste zorgdekking

De beste zorgdekking is dat jij de zorg krijgt vergoed die je ook echt nodig hebt. Soms betekent dat het afsluiten van een aanvullende verzekering. Bijvoorbeeld omdat je vaak met je huisdier op vakantie gaat. Een aanvullende dierenverzekering voor medische kosten in het buitenland is dan belangrijk. Door de verschillende dierenverzekeraars te vergelijken zie je precies wat wel en niet bij een zorgverzekeraar krijgt vergoed.

Betaal de laagste zorgpremie

Behalve de zorgdekking is ook de zorgpremie belangrijk. De beste verzekering tegen de laagste premie is natuurlijk het meest aantrekkelijk. De zorgpremie moet je per maand betalen. Daarnaast heb je altijd een eigen risico per nota. Hoeveel je krijgt vergoed hangt af van de dierenverzekering die je kiest. Soms is dit 50% maar het kan ook oplopen tot 90% van de kosten.

Laagste eigen risico

Als je een dierenverzekering afsluit, dan betekent dat niet dat de zorg voor je huisdier helemaal niets meer kost. Bij elke dierenverzekering geldt ook een eigen risico. Dit betekent dat je een deel van de nota nog steeds zelf moet betalen. Wil je dit risico zo laag mogelijk houden dan betaal je meestal wat meer premie. Ben je bereid meer risico te lopen en een groter deel van de nota zelf te betalen, dan kan je kiezen voor een lagere maandpremie.

Maximale zorgvergoeding

Een dure verzekering afsluiten betekent niet dat je eindeloos kosten kunt declareren. Bij elke verzekeraar geldt een maximale zorgvergoeding per jaar. Afhankelijk van de keuze van de verzekeraar en het soort pakket krijg je jaarlijks een maximale zorgvergoeding. De laagste zorgvergoeding ligt rond de € 2.000, de hoogste rond de € 6.000 per jaar. Hoe hoger de maximale zorgvergoeding, hoe meer premie je per maand betaalt.

De beste dierenverzekeraars vergelijken

Unive
Allianz Direct
FBTO
Nationale Nederlanden
OHRA
DITZO

Tip: Extra spaarrekening openen

Open een spaarrekening voor onvoorziene medische kosten voor je huisdier, ook als je een dierenverzekering afsluit. Uit dit spaarpotje kun je dan het eigen risico betalen. Zoek je naar een dierenverzekering met het laagste eigen risico, vergelijk dan dierenverzekeraars bij Contractvergelijker.

Algemeen - Spaarpot euro
Dierenarts consult

Voor een consult bij een dierenarts geldt ook een maximum. Zo mag je per jaar bij de meeste dierenverzekeraars tussen de € 100 en € 200 nota’s indienen voor een bezoek aan de dierenarts. Door dierenverzekeraars te vergelijken kun je nagaan bij welke verzekeraar je de maximale zorgvergoeding kunt krijgen. 

Beste dierenverzekeraars van Nederland

Zoals we hiervoor al aangaven is de beste dierenverzekeraar altijd de verzekeraar die biedt wat jij nodig hebt. Door bij Contractvergelijker dierenverzekeringen te vergelijken kun jij de beste dierenverzekeraars van Nederland vinden. Lees ook de reviews om te kijken wat anderen van een verzekering vinden. Lees ook de polisvoorwaarden goed voordat je definitief kiest voor een dierenverzekering.

Bespaar tot 30%

Title

Veelgestelde vragen over de beste dierenverzekering

Wat de beste dierenverzekering is, is voor iedereen verschillend. Dit hangt namelijk af van het soort dier, maar ook van de dekking(en) die je nodig hebt. Maar goed nieuws: de beste dierenverzekering voor jou heb je zo gevonden. Maak eenvoudig een vergelijking bij Contractvergelijker en zie direct wat voor jou de beste keuze is.

De beste dierenverzekering is vaak niet de goedkoopste. Maar welke dierenverzekering de beste is, hangt natuurlijk vooral af van wat jouw wensen zijn. En van alle dierenverzekeringen die aan jouw wensen voldoen, kunnen wij wel zeggen welke daarvan het goedkoopste is. Het enige wat jij hoeft te doen, is het invullen van een aantal gegevens. De goedkoopste dierenverzekering die aan jouw wensen voldoet, staat vervolgens direct bovenaan.

Welke dierenverzekering de beste is, bepaal je natuurlijk vooral zelf. Dit hangt immers af van wat jouw persoonlijke wensen zijn. Die wensen vul je in als je een vergelijking maakt. De volgorde van de verzekeringen in het zoekresultaat, bepalen wij vervolgens op een combinatie van prijs en kwaliteit. 

Laten we beginnen met een geruststelling: slechte dierenverzekering bieden wij via Contractvergelijker niet aan. Maar er is er natuurlijk altijd één die het minst goed bij jouw wensen past. Of die wel precies de juiste dekking biedt, maar daar een torenhoge premie voor rekent. Die vind je daarom onderaan in het zoekresultaat.