Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Beste energieleveranciers van 2023

Ben je dit jaar op zoek naar de beste energieleverancier? Dan ben je bij Contractvergelijker aan het juiste adres! Bij ons ontdek je razendsnel welke leverancier voor jou de beste is.

Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

De beste energieleveranciers vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en aanbiedingen van alle (goedkope) energieleveranciers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal staat altijd bovenaan.

fas
€25,50 p/j
20gb internet
Gratis s'avonds
Mooi abonnement
fas
€41,20 p/dag
Gratis TV
smart home box
Onbeperkt sms
fas
€29,99 p/uur
Test
Detail
Gratis geld
fas
€12,34 p/seconde
Test
test
test
wow

De beste in de huidige energiemarkt

Momenteel is het energie aanbod beperkt. Door de enorm stijgende energietarieven is aanbod van leveranciers beperkt. Per uur kan het aanbod verschillen. Lees verder over bespaartips en hoe de overheid helpt te compenseren bij de stijgende energieprijzen.

Energie - Windenergie
Ontvang energie alerts

Door de huidige marktomstandigheden is het aanbod van energieleveranciers beperkt. Hierdoor is overstappen niet altijd verstandig. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen de energiemarkt en ontvang als eerst de beste energiedeals. Schrijf je in voor een energie alert en weet precies wanneer je kan overstappen met voordeel.

Waarom energie vergelijken via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

Ga snel naar:

Welke energieleverancier is de allerbeste?

In Nederland zijn veel verschillende energieleveranciers actief. Maar welke is dan de beste? Daar is geen eenduidig antwoord op te geven. Welke energieleverancier de allerbeste is, hangt af van wat je zelf belangrijk vindt. Moet een energieleverancier vooral goedkoop zijn? Of vind je het ook belangrijk dat ze goede beoordelingen krijgen en een goede klantenservice hebben? Zoek je gewoon de energieleverancier met het beste energietarief? Dan zit je bij Contractvergelijker goed. Wij onderhandelen namelijk met energieleveranciers om zo de beste energietarieven voor je te regelen. Op die manier kun je tot wel honderden euro’s besparen.

Algemeen - Winnaar

Beste beoordeling

*Tabel

Beste klantenservice

*Tabel

Beste energietarieven

*Tabel

Wat verkopers jou niet vertellen

Duurzame leveranciers van groene stroom

Steeds meer mensen vinden het belangrijk om hun steentje bij te dragen aan een duurzamere wereld. Een makkelijke manier om daarmee te beginnen is door over te stappen op groene stroom. Bij Contractvergelijker maken we je dit extra makkelijk. In onze vergelijking filter je eenvoudig op groene energie en kies je zelf hoe groen jouw stroom moet zijn. Dit zijn de opties die je hebt:

  • Geen voorkeur - Je ziet dan alle energiecontracten.
  • Groen uit NL - Dit zijn alle energiecontracten waarbij je in Nederland opgewekte groene stroom krijgt. 
  • Groen uit EU - Dit zijn energiecontracten met Europese groene stroom. Maar let op,  Europese groene stroom kan in de praktijk twee dingen betekenen:
  • Het gaat om groene stroom die buiten Nederland in Europa is opgewekt.
  • Het gaat om grijze (niet duurzame) stroom die met buitenlandse GvO-certificaten in een groen jasje is gestoken.
  • Grijs - Je ziet dan alleen energiecontracten waarbij je stroom krijgt die is opgewekt uit fossiele brandstoffen, zoals aardolie, kolen en gas. Het is goed om te weten dat grijze stroom tegenwoordig niet meer per definitie de goedkoopste optie is. Ook een energiecontract waarbij je groene stroom uit Nederland krijgt kan voor jou als voordeligste uit de bus komen.
Energie - Windenergie
Kies groene stroom uit Nederland

Wil je zeker weten dat je met échte groene stroom te maken hebt? Kies dan voor groene stroom uit Nederland, of check hoe groen de Europese groene stroom van een leverancier daadwerkelijk is.

Goedkoopste is niet (altijd) de beste

Voor energie wil je natuurlijk zo min mogelijk betalen. Maar let op, want het goedkoopste energiecontract is niet altijd ook het beste energiecontract. De energieleverancier met de laagste tarieven kan in theorie een minder goede klantenservice hebben, of veel slechte beoordelingen. Wil je zeker weten dat je ook over een half jaar nog blij bent met je overstap? Kijk dan vooral naar het totaalplaatje van prijs en kwaliteit.

Vind de beste energieleveranciers

De beste energieleveranciers vind je eenvoudig bij Contractvergelijker. Of de beste voor jou nu de groenste of de goedkoopste is; je vult je wensen bij ons in en de beste deal voor jou vind je direct bovenaan.

Algemeen - Winnaar
Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

Vergelijk de allerbeste energieleveranciers

Wij hebben alles al voor je uitgezocht in onze energievergelijker, zodat jij het beste aanbod dat bij je wensen past. Start met vergelijken en kies de allerbeste energieleverancier!

Vragen over de beste energieleveranciers

De beste energieleverancier is degene die het meeste aan jouw wensen voldoet, en dat is voor iedereen weer anders. Of je nu puur de goedkoopste zoekt, de groenste, of de leverancier met de hoogste terugleververgoeding: bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de beste energieleverancier voor jou.

Op Contractvergelijker vind je geen energieleveranciers die onbetrouwbaar zijn. Maar, waar gewerkt wordt worden fouten gemaakt. Ook zijn er verschillen in klantvriendelijkheid. Daarom kan het geen kwaad om behalve naar de prijzen, ook naar reviews te kijken.

De ACM is de toezichthouder van onder andere de energiemarkt. Iedere energieleverancier heeft een vergunning van de ACM nodig, en de ACM voert ook regelmatig controles uit. Dit moet ervoor zorgen dat mensen altijd stroom en gas blijven ontvangen.  

EDSN staat voor Energie Data Services Nederland. Deze uitvoeringsorganisatie maakt het door middel van technische systemen mogelijk dat gegevens en berichten tussen verschillende partijen binnen de energiemarkt uitgewisseld kunnen worden. Dit met als doel om de vrije marktwerking te ondersteunen.

Heb je een klacht ingediend bij je energieleverancier of netbeheerder ,maar ben je het oneens met de uitkomst? Of heb je niet binnen 4 weken een reactie ontvangen? Dan kun je de klacht indienen bij de Geschillencommissie. De uitspraak van deze commissie is bindend.

Ja, die is er gekomen op aandringen van de Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa). Aanleiding waren oneerlijke handelspraktijken op het gebied van het werven van nieuwe klanten door energieleveranciers. Houdt een leverancier zich niet aan de gedragscode? Dan kun je dit melden bij bij de NMa.

Dat is afhankelijk van de energieprijzen van dit moment, en van de verwachtingen voor de toekomst. Bij hoge energieprijzen, is het niet slim om je tarief voor langere tijd vast te zetten. Zijn de tarieven laag? Dan is dat misschien wel slim. Zo  kun je maximaal profiteren van lage prijzen.

Net als de energieprijzen, wijzigen ook de terugleververgoedingen regelmatig. De beste tip is om goed te vergelijken, zodat je altijd het beste aanbod van dat moment vindt.