Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Goedkoopste energieleveranciers 2022

Niemand wil teveel betalen voor energie. Zoek je de goedkoopste energieleveranciers van 2022? Die vind je binnen een paar klikken bij Contractvergelijker. Besparen op energie was nog nooit zo makkelijk.

Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

De goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en aanbiedingen van alle (goedkope) energieleveranciers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal staat altijd bovenaan.

fas
€25,50 p/j
20gb internet
Gratis s'avonds
Mooi abonnement
fas
€41,20 p/dag
Gratis TV
smart home box
Onbeperkt sms
fas
€29,99 p/uur
Test
Detail
Gratis geld
fas
€12,34 p/seconde
Test
test
test
wow

Energie alerts voor de goedkoopste

Momenteel is het  energie aanbod beperkt. Door de enorm stijgende energietarieven is aanbod van leveranciers beperkt. Per uur kan het aanbod verschillen. Lees verder over bespaartips en hoe de overheid helpt te compenseren bij de stijgende energieprijzen.

Energie - Windenergie
Blijf op de hoogte

Door de huidige marktomstandigheden is het aanbod van energieleveranciers beperkt. Hierdoor is overstappen niet altijd verstandig. Blijf op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen binnen de energiemarkt en ontvang als eerst de beste energiedeals. Schrijf je in voor een energie alert en weet precies wanneer je kan overstappen met voordeel.

Waarom energie aanbiedingen vergelijken via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

Ga snel naar:

Tips voor de goedkoopste energieleverancier

Altijd de goedkoopste energieleverancier hebben en de zekerheid dat je geen cent te veel betaalt? Dat klinkt bijna als een droom, maar het is makkelijker dan je denkt. En met de volgende tips maken maak je de kans nóg een stukje groter dat je altijd voordelig uit bent.

Algemeen - Winnaar

Jaarlijks goedkoop overstappen

Ben je een keer via Contactvergelijker.nl overgestapt? Dan weet je hoe simpel energie vergelijken en overstappen is, en hoeveel geld je hierdoor kunt besparen. Maak hier een jaarlijkse gewoonte van, en je hoeft je nooit meer af te vragen of je nog wel goed zit. Jaarlijks overstappen geeft je namelijk de zekerheid dat je niet te veel betaalt.

Vind cashback acties

Soms bieden energieleveranciers cashback acties aan, ook wel welkomstkortingen genaamd. En die zijn goed voor je portemonnee! Vraag je een energiecontract aan met cashback? Dan word je overstap beloond met een mooie welkomstkorting. Die krijg je vaak na het eerste jaar uitgekeerd. Dat is een lekker vooruitzicht toch?

Vast energietarief

Er zijn twee verschillende soorten energietarieven: vast en variabel. Kies je voor een energiecontract met een vast tarief? Dan betaal je gedurende een bepaalde periode altijd hetzelfde tarief. Ook als de energieprijzen stijgen of dalen. Een contract met een vast tarief sluit je vaak af voor de periode van 1, 2, 3 of 5 jaar. Ga je voor een contract met een variabel tarief? Dan kan je energietarief altijd wijzigen. Zo profiteer je direct van prijsdalingen, maar ook prijsstijgingen voel je direct in je portemonnee.

Variabel energietarief

Zijn de energieprijzen laag, of verwacht je dat ze binnenkort gaan stijgen? Kies dan voor een vast contract. Zo heb je de zekerheid dat je langere tijd van een laag tarief profiteert. Zijn de energieprijzen juist hoog, of verwacht je dat ze binnenkort gaan dalen? Kies dan voor een variabel energiecontract. Je kunt dan op ieder moment overstappen naar een vast contract zodra de energieprijzen lager zijn.

Gebruik onze energievergelijker

Tot slot de belangrijkste tip: gebruik onze energievergelijker! Bij Contractvergelijker zorgen we er altijd voor dat we de goedkoopste energieleveranciers voor je hebben en dat je alle contracten eenvoudig met elkaar kunt vergelijken. De allergoedkoopste energieleverancier vind je altijd bovenaan. Simpeler kan niet!

Bespaar tot €350

Bereken je voordeel

Wat maakt energie goedkoop?

Iedereen wil graag een goedkoop energiecontract. Maar wat zijn de factoren die energie goedkoop maken? Dat leggen we je hieronder uit.

Algemeen - Spaarpot euro

Hoge welkomstkorting

Hoe hoger de welkomstkorting is die je krijgt, hoe goedkoper onderaan de streep je energie is. De concurrentie op de Nederlandse energiemarkt is groot. Daarom doen energieleveranciers er van alles aan om nieuwe klanten te trekken. Bijvoorbeeld door het bieden van een hoge welkomstkorting Hou er wel rekening mee dat je die korting vaak pas achteraf, na het eerste jaar, op je rekening gestort krijgt.

Vastrechtkosten

Vastrechtkosten worden tegenwoordig vaste leveringskosten genoemd. Dit kun je beschouwen als de administratiekosten van een energieleverancier. Deze kosten zijn een vast bedrag, en dus niet afhankelijk van hoeveel energie je verbruikt. Maar dit bedrag verschilt wel per leverancier. Gelukkig hoef je niet zelf deze kosten per leverancier uit te pluizen. Het goedkoopste energiecontract vind je daarom altijd bovenaan onze vergelijking.

Leveringstarieven van energie

Met de leveringstarieven worden de variabele kosten, ook wel verbruikskosten, bedoeld. Dit is het bedrag dat je betaalt per verbruikte kWh stroom. Lage leveringstarieven zorgen direct voor een lager termijnbedrag.

Wat verkopers jou niet vertellen

Hoge korting, maar niet de goedkoopste

Hoge kortingen klinken altijd interessant, maar kijk vooral ook naar wat je onderaan de streep betaalt. Vergelijk het met een kortingsactie in een een winkel. Krijg je 20% korting op iets, dan lijkt dat een goede aanbieding. Maar heeft de winkel de prijzen eerst met 30% verhoogt? Dan is het opeens helemaal niet meer zo’n goede aanbieding. Zo werkt het ook met energiecontracten. Staar je daarom niet blind op hoge kortingen, maar kijk wat je daadwerkelijk betaalt en vergelijk dit met de prijzen van andere aanbieders. Alleen dan weet je of je écht een goede deal te pakken hebt. Bij Contractvergelijker kost je dit geen enkele moeite, want de goedkoopste aanbieder voor jou staat altijd bovenaan.

Goedkoopste energieleveranciers vergelijken

Bij Contractvergelijker is het ons werk om scherp te onderhandelen over energietarieven. Veel van onze klanten komen daarom jaarlijks bij ons terug om de goedkoopste energieleverancier van Nederland te vinden. Energie is een noodzakelijk kwaad en de kwaliteit van energie is bij alle leveranciers hetzelfde. Hierdoor is het zonde om meer te betalen dan nodig is. Je bent toch geen dief van je eigen portemonnee? Daarom vind je bij Contractvergelijker de goedkoopste energieleveranciers van Nederland.

Algemeen - Vergelijken

Vergelijk voor de allergoedkoopste energie

Veelgestelde vragen over goedkope energie

Wie de goedkoopste energieleverancier is, verandert regelmatig. Ook is dat afhankelijk van of je alleen stroom nodig hebt, of ook gas. Binnen een paar minuten ontdek je bij Contractvergelijker eenvoudig welke energieleverancier op dit moment voor jou het goedkoopst is.

De leverancier met de laagste energietarieven is bijna iedere maand een andere. Snel ontdekken wie op dit moment de laagste tarieven biedt? Bij Contractvergelijker ben je er razendsnel achter. 

De goedkoopste energieleverancier kies je heel eenvoudig. Bij Contractvergelijker vul je een aantal gegevens in en selecteer je je wensen. Daarna zie je meteen de goedkoopste leverancier bovenaan staan in het zoekresultaat. Overstappen en besparen is nu zo geregeld.

Je kunt op twee manieren op je energiekosten besparen: door minder te verbruiken, of door over te stappen naar een goedkopere leverancier. Dat laatste is natuurlijk het makkelijkst! Maar eenvoudig een vergelijking bij Contractvergelijker en stap vandaag nog over.