Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Internet abonnement afsluiten

Internet is tegenwoordig een eerste levensbehoefte van veel mensen. Of je nu voor het eerst een internetabonnement afsluit, of dat je wil overstappen om te besparen: bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de beste deal.

Bespaar tot €300

Title

Alle internet abonnementen vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en acties van alle providers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. Het beste abonnement staat altijd bovenaan.

Internet abonnement afsluiten voor thuis, hoe werkt het?

 • 1
  Vul je gegevens in Vul nu je postcode en huisnummer in. Je ziet dan direct alle contracten die op jouw adres beschikbaar zijn.
 • 2
  Vul je wensen in Specifieke wensen geef je eenvoudig op via het filter. Denk hierbij aan de internetsnelheid en het soort verbinding. Het zoekresultaat past zich automatisch aan jouw wensen aan.
 • 3
  Kies de beste deal Het goedkoopste abonnement dat aan jouw wensen voldoet staat automatisch bovenaan. Wil je het aanbod bijvoorbeeld sorteren op snelheid? Dat kan ook!

Waarom je internet abonnement afsluiten bij ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €300

Title

Ga snel naar:

Alleen een internet abonnement afsluiten

Steeds meer mensen sluiten een abonnement af voor alleen internet. Dus zonder televisie en vast bellen. Dat begrijpen we bij Contractvergelijker heel goed! Want waar heb je nog een vaste telefoon voor nodig als je een mobiel hebt? En kijk je vooral nog series en films via Netflix of Videoland? Dan is heb je ook geen lineaire televisie meer nodig. Door alleen te kiezen wat je nodig hebt, kun je flink besparen.

Alles in 1 - Internet

Internet abonnement voor thuis

Bij Contractvergelijker vergelijk je razensnel internetpakketten voor thuis. Daarmee bedoelen we de wifi die thuis uit je modem komt. Vul je postcode en huisnummer en je persoonlijke wensen in, en vind bij ons eenvoudig de beste deal.

Zakelijk internet abonnement

Zoek je een zakelijk internetabonnement voor je bedrijf? Dan geniet je van bepaalde voordelen die je als particulier niet hebt. Zoals het kunnen terugvragen van de btw en de keuze uit aanvullende diensten, zoals een alarmdienst en vaste IP-adressen.

Combineer internet met digitale tv

Kijk je regelmatig nog naar lineaire televisie? Dan is het slim om digitale tv te combineren met je internetabonnement. Zo bespaar je maximaal en heb je één aanspreekpunt en één factuur voor beide diensten. Goed voor je portemonnee en voor je overzicht.

Alles in 1 - Televisie

Vergelijk alle providers voor snel internet

T-Mobile
KPN
Youfone
ZIGGO
Online NL

Soorten internetsnelheid

Iedere internetprovider biedt verschillende soorten abonnementen aan. De verschillen zitten vooral in de internetsnelheid. Hoe sneller je verbinding, hoe duurder het internetabonnement. Maar welke internetsnelheid heb je nu precies nodig? Dat hangt af van waar je internet allemaal voor gebruikt, en hoeveel personen er gebruik van willen maken. Per snelheid vertellen we je in welke situatie dit een goede optie is.

Alles in 1 - Wifi upload
 • Aantal personen: 2
 • Gebruik: e-mailen, browsen en niet te zware online video’s kijken.


 

 • Aantal personen: 2+
 • Gebruik: browsen, hoge kwaliteit online video’s kijken met meerdere mensen tegelijk.


 

 • Aantal personen:
 • Gebruik: met het hele gezin tegelijk snel kunnen browsen, online video’s kijken en gamen.


 

 • Aantal personen: 5+
 • Gebruik: online video’s kijken in 4K-kwaliteit, gamen, en het aansluiten van veel smart apparatuur.


 

 • Aantal personen: meerdere zware gebruikers
 • Gebruik: alles kan! Online gaming, livestreaming, tv kijken in 4K-kwaliteit en meer.


 

Soorten internetverbinding

Er bestaan verschillende soorten internetverbindingen voor thuis. Ieder met hun eigen voor- en nadelen. Hieronder lees je daar meer over.

ADSL verbinding

Internet via ADSL werkt via je vaste telefoonaansluiting. Die moet je dan dus wel (nog) hebben. Een ADSL verbinding is relatief langzaam. En hoe verder je van de wijkcentrale woont, hoe trager je internet wordt. Woon je alleen of met een klein gezin en stellen jullie geen hoge eisen aan de internetsnelheid? Dan kan ADSL voldoende zijn.

VDSL verbinding

VDSL-internet kom ook via de telefoonaansluiting binnen en lijkt erg op ADSL. Enkele verschillen zijn dat internet via VDSL wat sneller is, en dat een grotere afstand tot de wijkcentrale een minder groot probleem is.

Kabel internet

Kabelinternet werkt via een coaxkabel. Dit is de dikke witte kabel die je vroeger aan de achterkant van je televisie aansloot. Bij internet via de kabel zijn hoge snelheden mogelijk. Tot wel 1.000 mb/s. Nadelen zijn dat de uploadsnelheid een stuk trager is en dat iedere regio maar één aanbieder van kabelinternet heeft.

Glasvezel internet

Glasvezel is de beste keuze. Het gaat hier om een stabiele en snelle internetverbinding. De snelheid is vergelijkbaar met die van kabelinternet. Een voordeel is datglasvezelinternet dezelfde download- en uploadsnelheid heeft.

Glasvezel niet overal beschikbaar

Een groot nadeel is alleen dat glasvezel nog lang niet overal in Nederland beschikbaar is. Vul daarom altijd je postcode en huisnummer in als je internet vergelijkt. Wij checken dan automatisch of glasvezel op jouw adres beschikbaar is.

Goedkoopste internet abonnementen

De goedkoopste internetabonnementen vind je bij Contractvergelijker. Wij kennen alle prijzen, snelheden en voorwaarden van alle internetproviders. Bij ons vul je je wensen in, en wij tonen je het goedkoopste internetabonnement dat aan je wensen voldoet.

Algemeen - Besparen

Vergelijken, overstappen en afsluiten

Internetabonnementen vergelijken doe je eenvoudig bij Contractvergelijker. Het enige wat je hoeft te doen is je persoonlijke wensen aanvinken en je postcode en huisnummer invullen. Die gegevens gebruiken wij alleen om je het aanbod te kunnen tonen dat op jouw adres beschikbaar is. Hierna zie je direct de beste deals die aan jouw wensen voldoen, met de goedkoopste bovenaan. Keuze gemaakt? Dan ga je met één klik op de knop naar de website van de provider om het abonnement af te sluiten. Overstappen was nog nooit zo simpel!

Algemeen - Vergelijken
Bespaar tot €300

Title

Vragen over internet afsluiten

Sluit je internet af via Contractvergelijker? Dan weet je zeker dat je de beste deal hebt. Die beste deal vind je bij ons eenvoudig door een paar gegevens en je wensen in te vullen.

Wil je goedkoop internet? Kies dan een niet te hoge snelheid. Want hoe sneller je verbinding, hoe duurder over het algemeen. Maak eenvoudig een vergelijking bij Contractvergelijker en ontdek razendsnel welke pakket voor jou het goedkoopst is.

Het internetabonnement dat het beste bij je past, is het abonnement met een internetsnelheid die niet te laag is, maar ook zeker niet te hoog. Via de keuzehulp in onze vergelijker maak je eenvoudig de juiste keuze. Daarna zie je meteen de beste deal voor jou.

Welke internetverbinding je nodig hebt, hangt af van hoe snel je internet moet zijn. Is maximaal 200 Mb/s voldoende? Dan kun je genoegen nemen met ADSL. Voor sneller internet kun je kiezen voor kabel, of voor glasvezel.

Het grootste verschil tussen internet via de kabel en ADSL is de betrouwbaarheid van je verbinding. Kabelinternet is veel minder storingsgevoelig dan ADSL.

Glasvezel internet werkt via een speciale glasvezelkabel. Hierdoor gaat het dataverkeer letterlijk met de snelheid van het licht. In steeds meer gebieden in Nederland komt internet via glasvezel beschikbaar.