Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Glasvezel internet vergelijken

Wil je razendsnel internet waar je altijd op kunt vertrouwen? Dan is glasvezelinternet voor jou de beste keuze. Is jouw straat al aangesloten op het glasvezelnetwerk? Vergelijk dan vandaag nog glasvezelinternet via Contractvergelijker.

Bespaar tot €300

Title

Beste glasvezel deals van deze maand

In slechts een paar klikken vergelijkt u eenvoudig het grootste aanbod van autoverzekeraars Nederland en krijgt u een advies op maat.

fas
€25,50 p/j
20gb internet
Gratis s'avonds
Mooi abonnement
fas
€41,20 p/dag
Gratis TV
smart home box
Onbeperkt sms
fas
€29,99 p/uur
Test
Detail
Gratis geld

Glasvezel internet

Glasvezelinternet is internet dat letterlijk zo snel is als het licht. Glasvezelkabels bestaan uit speciale superdunne vezels van glas. Het internetsignaal gaat hier doorheen door middel van knipperend laserlicht. Dit klinkt heel modern, maar glasvezelkabels worden in Nederland als sinds de jaren ‘90 van de vorige eeuw gebruikt. Toch is nog lang niet iedere woning aangesloten op glasvezel.

Alles in 1 - Wifi upload
Glasvezelaansluiting in huis

Weet je niet zeker of jij al een glasvezelaansluiting in huis hebt? Dan is het belangrijk om daar eerst achter te komen. Dat doe je het snelst door bovenaan onze vergelijking de postcodecheck te doen. Is jouw woning nog niet aangesloten op het glasvezelnetwerk, maar wil je dit wel? Verderop op deze pagina lees je hoe de aanleg van glasvezel werkt.

Razendsnel glasvezel internet in jouw regio

T-Mobile
ZIGGO
Budget
KPN
Online NL
XS4ALL

Waarom glasvezel internet vergelijken via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €300

Title

Ga snel naar:

Razendsnel internet met glasvezel

Het grootste voordeel van glasvezel is dat je hierdoor razendsnel internet hebt. Maar glasvezel biedt je veel meer voordelen:

 • Het is enorm stabiel. Glasvezel heeft minder last van storingen dan internet via de kabel of ADSL.
 • Een glasvezelaansluiting biedt je keuzevrijheid. Dit in tegenstelling tot kabelinternet. Dit type verbinding biedt je ongeveer dezelfde snelheid, maar iedere regio heeft maar één aanbieder.
 • Internet via glasvezel is relatief veilig. Internet dat door een koperen kabel gaat, kan makkelijker afgetapt worden.
 • Je bent maximaal voorbereid op de toekomst. Er komen steeds meer innovatieve apparaten en toepassingen die een internetverbinding nodig. Snelheid en stabiliteit worden hierdoor steeds belangrijker.
Alles in 1 - Internet
Internet via glasvezel of kabel?

Internet via glasvezel en via de kabel bieden momenteel de hoogste internetsnelheid. Toch is er wel een belangrijk verschil. Bij glasvezelinternet zijn de download- en uploadsnelheid hetzelde. Maar bij kabelinternet is de uploadsnelheid een stuk trager dan de downloadsnelheid. Dat betekent dat het versturen van data langzamer gaat. Dat kan vervelend zijn als je bijvoorbeeld vaak grote bestanden verstuurt via e-mail, als je filmpjes wilt uploaden op Youtube, of als je zonder haperingen videogesprekken wil kunnen voeren.

Wat heb je nodig voor glasvezel internet?

Wil je overstappen op glasvezelinternet? Dan heb je twee dingen nodig. Een glasvezelaansluiting en een glasvezelmodem. Hieronder vertellen we je daar meer over.

Algemeen - Checklist
Speciale glasvezelmodem

Heb je nu ADSL- of kabelinternet en wil je overstappen op glasvezelinternet? Dan heb je een ander soort modem nodig: een glasvezelmodem. Net als bij je huidige internetprovider, krijg je ook bij een abonnement voor glasvezelinternet een geschikt modem in bruikleen van de provider. Je hoeft zelf dus niks aan te schaffen.

Je woonplaats heeft nog geen glasvezel

In dit geval moet je wachten totdat jouw buurt aan de beurt is. Er zijn meerdere bedrijven die glasvezelnetwerken aanleggen, waarvan KPN Netwerk de grootste is. Zij beheren ongeveer 80% van het glasvezelnetwerk in Nederland. Ondanks dat dit een onderdeel is van KPN, maakt het niet uit bij welke provider je zit. Op hun website kun je een postcodecheck doen om te zien of de aanleg van glasvezel in jouw wijk al gepland is. Zodra jouw wijk aan de beurt is, ontvang je hier automatisch bericht over. De aanleg van een glasvezelkabel tot aan jouw woning is gratis.

Er is glasvezel, maar niet tot aan jouw woning

Het kan ook zijn dat je buren al wel een glasvezelaansluiting hebben, maar jij niet. Dit kan bijvoorbeeld het geval zijn als jij, of een vorige bewoner, in het verleden de aansluiting heeft geweigerd. Er moet namelijk wel toestemming voor worden gegeven. In dat geval kan een glasvezelbedrijf alsnog voor een aansluiting komen zorgen. Deze kosten betaal je meestal zelf. Afhankelijk van de afstand tussen jouw woning en de bestaande glasvezelkabel, moet je denken aan een bedrag tussen 150 en 1.500 euro.

Postcode check voor glasvezel

Het is belangrijk om eerst uit te zoeken of jouw woning al is aangesloten op het glasvezelnetwerk. Onder andere in de volgende steden ligt er al glasvezel:

 • Alphen aan den Rijn
 • Amersfoort
 • Amsterdam
 • Deventer
 • Dordrecht
 • Enschede
 • Haarlem
 • Hilversum
 • Hoofddorp
 • Houten
 • Leeuwarden
 • Veenendaal

Wil je zeker weten of je gebruik kunt maken van glasvezelinternet? Doe dan onze postcodecheck. Die vind je bovenaan onze vergelijking.

Glasvezel internet laten aanleggen

Heb je nog geen glasvezelaansluiting? Dan hangt het van de situatie af hoe je glasvezel kunt krijgen. Er zijn twee situaties mogelijk:

 • Je hele woonplaats/wijk heeft nog geen glasvezel.
 • Er ligt al wel glasvezel in de buurt, maar niet tot aan jouw woning.

Glasvezel abonnement met tv

Net als bij andere internetverbindingen, kun je ook een glasvezelabonnement afsluiten in combinatie met tv. Het voordeel hiervan is dat alles overzichtelijk op één factuur staat, en dat je één aanspreekpunt hebt voor vragen over internet of tv. Kies je hiervoor? Dan komt ook het tv-signaal binnen via de glasvezelkabel. Maar in de praktijk merk je hier niets van. De mogelijkheden van tv via glasvezel zijn hetzelfde als via een ADSL- of kabelverbinding. Het zorgt er dus niet voor dat je opeens scherper beeld hebt.

Alles in 1 - Televisie

Vergelijk het beste glasvezel internet

De beste abonnementen voor glasvezelinternet vergelijk je natuurlijk bij Contractvergelijker. Ga naar onze vergelijker en vink in het filter ‘glasvezel’ aan. Je ziet nu alle abonnementen voor glasvezelinternet waaruit je kunt kiezen. Let wel goed op de internetsnelheid. Ondanks dat er via glasvezel hoge snelheden mogelijk zijn, bieden providers ook abonnementen aan met een lagere snelheid. Geef daarom ook aan welke snelheid je nodig hebt. Op die manier kies je eenvoudig het beste glasvezelinternet voor de laagste prijs.

Algemeen - Winnaar
Bespaar tot €300

Title

Goedkoopste glasvezel aanbieders vergelijken

Veel internetaanbieders bieden al internet via glasvezel aan, maar nog niet allemaal. Het glasvezelnetwerk is een openbaar netwerk dat alle providers mogen gebruiken. Dit netwerk wordt beheerd door KPN Netwerk, een onafhankelijk onderdeel van KPN. Onder andere de volgende providers bieden glasvezelinternet aan.

Vragen over glasvezel internet

Glasvezel is een speciale kabel die bestaat uit zeer dunne vezels die van glas gemaakt zijn. Door middel van licht gaat data razendsnel van punt A naar punt B. Glasvezelinternet is hierdoor supersnel, en de kans op storingen is ook nog eens minimaal.

Voor internet via glasvezel kun je in Nederland terecht bij: Budget alles in 1, DELTA fiber, KPN, Online.nl, T-mobile, Solcon en Youfone. Maak via Contractvergelijker een vergelijking en ontdek razendsnel de beste deal voor glasvezelinternet.

Welke aanbieder van glasvezelinternet de beste is, hangt af van meerdere factoren, zoals de snelheid en de prijs, maar ook het aantal storingen en de klantvriendelijkheid. Daarom is het goed om ook naar reviews van andere klanten te kijken, voordat je je keuze maakt.

Dat is afhankelijk van hoeveel je momenteel betaalt, en van de prijzen op dit moment. De prijzen veranderen namelijk regelmatig. Maak daarom nu een vergelijking op Contractvergelijker, en ontdek razendsnel hoeveel je kunt besparen op glasvezelinternet.

De snelheid van glasvezelinternet is afhankelijk van het pakket dat je kiest. De snelste pakketten bieden je tot wel 2 Gb/s. Ben je benieuwd naar de prijzen, en de snelheden die op jouw adres haalbaar zijn? Maak dan nu een vergelijking.

Glasvezelinternet werkt via een speciaal glasvezelmodem. Die sluit je aan op de glasvezelaansluiting bij jou in huis. Bij sommige providers van glasvezelinternet, krijg je een glasvezelmodem in bruikleen.