Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Beste zorgverzekering 2023

Wat de beste zorgverzekering is verschilt per persoon. Wat zoek jij? De meest uitgebreide zorg, een grote keuzevrijheid of de laagst mogelijke premie? Bij Contractvergelijker kan je alle zorgverzekeraars met elkaar vergelijken en zo de beste zorgverzekering vinden.

Vergelijk je premie

Ga snel naar:

Wat is de beste zorgverzekering?

Om de beste zorgverzekering te vinden is het belangrijk na te gaan wat jij precies nodig hebt. Je wilt natuurlijk allereerst een vergoeding voor die zorg die jij daadwerkelijk nodig hebt. Je wilt daarvoor ook niet teveel betalen dus zoek je ook naar de laagste premie. Als je alle zorgverzekeringen met elkaar vergelijkt, dan kom je er snel achter waar jij de beste zorg krijgt tegen de laagste premie. Je vergelijkt bij Contractvergelijker zowel basisverzekeringen als aanvullende verzekeringen en speciale verzekeringen zoals de studentenverzekering. Goede service en snelle afhandeling van nota's is natuurlijk ook belangrijk.

Algemeen - Winnaar

Beste zorgverzekeraars vergelijken

FBTO
Nationale Nederlanden
Bewust
Zilveren Kruis
CZ
UC

Hoe kies je de beste zorgverzekering?

Binnen een paar minuten weet je wat de beste zorgverzekering voor jou is én bespaar je op de premie. Om de beste zorgverzekering te kunnen kiezen, kan je het beste eerst de volgende 5 stappen doorlopen:

 1. Bepalen van je zorgbehoefte in het komend jaar
 2. De zorgverzekeraars vergelijken op basis van jouw wensen
 3. Let op de premie die je moet betalen en kijk ook naar de dekking en voorwaarden
 4. Zoek naar kortingen en acties
 5. Kies en stap over naar je nieuwe zorgverzekering

 

Zorgverzkerering - Zorgpas

Bepaal je huidige zorgbehoefte

De basis zorgverzekering wordt door de overheid bepaald en is daarom bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. De premies verschillen echter wel. Daarnaast kan je kiezen uit allerlei aanvullende verzekeringen. Bijvoorbeeld een tandartsverzekering, verzekeringen voor fysiotherapie, kraamzorg of alternatieve geneeswijzen. 

Aanvullende zorgbehoefte

Bepaal je huidige zorgbehoefte en kies voor de aanvullende verzekeringen die je denkt nodig te hebben. Het is natuurlijk lastig om in de toekomst te kijken en precies te weten welke zorg je nodig zult hebben. Je kunt echter naar het zorgverbruik van voorgaande jaren kijken en misschien weet je dat je volgend jaar kraamzorg nodig zult hebben of wil je gebruik gaan maken van alternatieve geneeswijzen.

Kies de beste zorgpolis

De basisverzekering bestaat uit een naturapolis of restitutiepolis. Bij de naturapolis heb je minder keuzevrijheid voor wat betreft de zorgverlener die je wilt inschakelen. Kijk verder bij aanvullende verzekeringen naar wat er precies wordt vergoed, welk maximumbedrag je per jaar kunt besteden en welk percentage van je nota’s wordt vergoed. Dit kan namelijk flink verschillen.

Eigen risico en zorgverbruik

Wil je graag nog meer besparen op je premie, dan kun je overwegen het eigen risico te verhogen. Iedereen betaalt €385 eigen risico per jaar per verzekerde. Je kunt je eigen risico stapsgewijs met €100 verhogen met een maximum van €500. Je maximale eigen risico is dus €885. Heb je een spaarpotje of heb je een heel laag zorgverbruik, dan kan een hoger eigen risico de moeite waard zijn.

Vergelijk zorgpremies

Weet je precies wat je wilt en welke verzekeringen je nodig hebt, dan kan je zorgpremies vergelijken. Hier kan het lezen van reviews over zorgverzekeraars heel nuttig zijn.

Waarom de beste zorgverzekering kiezen via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!

Vergelijk je premie

Ga snel naar:

Beste basisverzekering

Qua inhoud verschillen de basisverzekeringen niet. De inhoud wordt namelijk door de overheid samengesteld en daardoor zijn alle basisverzekeringen hetzelfde. De beste basisverzekering kiezen betekent dan ook kijken naar de keuzevrijheid van zorgverlener en naar de premie die je moet betalen. Kies je voor de naturapolis, dan heb je minder keuzevrijheid. Er zijn ook budgetpolissen waar je nog minder vrij kunt kiezen en zelfs niet alle ziekenhuizen zijn aangesloten. Je betaalt dan nog wat minder premie. Wil je naar vrijwel alle zorgverleners kunnen gaan, dan kun je het beste kiezen voor een restitutiepolis.

Zorgverzekering - Ziekenhuis

Beste aanvullende verzekering

Voor de beste aanvullende verzekering kiezen geldt meestal dat je moet kijken naar:

 • Het maximaal te besteden jaarlijkse bedrag 
 • Welke zorg precies wordt vergoed
 • Welk percentage van je nota’s wordt vergoed
Rekenvoorbeeld aanvullende verzekering

Een voorbeeld: voor een tandartsverzekering kies je uit jaarlijks bedrag van €250 tot €1500. Bij de ene verzekeraar wordt 75% van de nota vergoed, bij een ander 100%. Tenslotte wordt bij de ene verzekeraar twee controles, gaatjes vullen en het maken van röntgenfoto’s vergoed, terwijl bij een andere verzekeraar ook kronen en bruggen worden vergoed.  

Bespaartips: minder kosten

Wil je zo weinig mogelijk premie betalen en minder zorgkosten hebben? Ga altijd eerst na wat je zorgbehoefte is. Je hebt er immers niks aan om een zorgverzekering af te sluiten die jouw zorgkosten niet of onvoldoende dekt. Wil je vervolgens besparen op je premie dan kan je:

 • Kiezen voor de naturapolis, combinatiepolis of budgetpolis (minder zorgkeuze)
 • Je eigen risico verhogen tot een maximum van €885 
 • Aanvullende verzekering kiezen met een lager maximaal te besteden bedrag
 • Aanvullende verzekering kiezen waarbij minder per nota wordt vergoed
 • Gebruikmaken van een collectieve verzekering
 • speciale studentenverzekering kiezen
Algemeen - Spaarpot euro
Laagste zorgkosten of beste zorgdekking

Waar ga jij voor? De laagste zorgkosten of de beste zorgdekking? Als je alle zorgverzekeringen bij Contractvergelijker met elkaar vergelijkt, vind je de beste zorgverzekering. Met de beste zorgdekking tegen de laagste zorgkosten.

Beste zorg bij zwangerschap

Als je zwanger bent en een kindje krijgt, dan wil je natuurlijk de allerbeste zorg. Misschien wil je extra kraamzorg, meerdere zwangerschapscursussen volgen of hulp bij het geven van borstvoeding. Hiervoor kun je een speciale aanvullende zorgverzekering afsluiten, kraamzorg. Je kunt dan ook bevallen in het ziekenhuis zonder medische indicatie. Vergelijk alle aanvullende verzekeringen kraamzorg bij Contractvergelijker om de beste zorg bij zwangerschap te krijgen. Je kunt ook een aanvullende verzekering afsluiten bij een andere zorgverzekeraar dan waar jij de basisverzekering hebt.

Beste studentenverzekering

Er zijn voordelige zorgverzekeringen voor studenten. Zoek je de beste studentenverzekering let dan niet alleen op de hoogte van de premie maar ook op het zorgpakket. Voor een paar euro per maand kun je al allerlei extra's verzekeren zoals spoedzorg in het buitenland, tandartskosten en fysiotherapie. Vergelijk studentenverzekeringen bij Contractvergelijker.

Beste zorgverzekeraars vinden

Bij ons vergelijk je alle zorgverzekeraars in Nederland. Zo vindt je snel de beste zorgverzekeraar. Je kunt per verzekeraar ook extra informatie vinden. Zorgpakketten vergelijken werd nog nooit zo eenvoudig. Stap ook over en bespaar op je premie. De overstap wordt bij de meeste zorgverzekeraars voor jou geregeld. Je hoeft dan zelf je contract met je huidige zorgverzekeraar niet op te zeggen.

Algemeen - Winnaar alternatief

Vergelijk je premie

Vragen over de beste zorgverzekering

De beste zorgverzekering is voor iedereen een andere. Welke voor jou het beste is, hangt af van wat jouw zorgwensen zijn. Daarom is het slim om zorgverzekeringen te vergelijken bij Contractvergelijker. Je ziet dan in één oogopslag wat voor jou de beste is, tegen de laagste premie.

Een goede zorgverzekering moet naadloos op jouw situatie en wensen aansluiten. Maak daarom een vergelijking via Contractvergelijker. Bij ons vul je al je wensen in, en wij doen de rest. De beste deal voor jou zie je daarna direct bovenaan.

De beste zorgverzekering moet voldoen aan alle eisen die jij daaraan stelt. Denk bijvoorbeeld aan ruime vergoedingen en dat je terechtkunt bij de zorgverleners waar jij naartoe wil. Bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de zorgverzekering die aan jouw eisen voldoet.

Welke verzekering de meeste fysiotherapie behandelingen vergoedt, kan per jaar verschillen. Vaak zijn er zelfs meerdere verzekeraars die het hoogste aantal vergoeden. Maar de prijs? Die is bij iedere verzekeraar weer anders. Maak daarom altijd een goede vergelijking.

Vaak is het niet verstandig om een aanvullende zorgverzekering af te sluiten alleen voor brillen en lenzen. Je betaalt dan veel meer premie dan de vergoeding die je ontvangt. Heb je sowieso een aanvullende zorgverzekering nodig en vergoedt die ook brillen en lenzen? Dan is dat mooi meegenomen.

In veel gevallen is dat niet zo. Maar verwacht jij geen of weinig zorgkosten te maken, en ben je bereid om voor het hoogste vrijwillige eigen risico te kiezen? Dan kan de beste zorgverzekering voor jou ook de goedkoopste zijn. Wat je zorgbehoefte ook is, bij Contractvergelijker zorg je ervoor dat je niet meer betaalt dan nodig is.