Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Autoverzekering vergelijken

Wil jij besparen op de premie van je autoverzekering? Kies voor autoverzekering vergelijken bij Contractvergelijker! WA verzekering, WA+ beperkt casco, All Risk, aanvullende verzekeringen voor je auto of een tijdelijke autoverzekering. Snel vergelijken en altijd de goedkoopste autoverzekering. 

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Nederlandse autoverzekeraars vergelijken

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

Autoverzekering vergelijken, hoe werkt het?

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom autoverzekering vergelijken bij ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €225

Bereken je premie

Ga snel naar:

Onafhankelijk autoverzekering vergelijken

Bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de autoverzekering die het beste bij jouw wensen past. En dat tegen een zo laag mogelijke premie. Dat is wat wij noemen de kortste weg naar de beste deal. Snel en kosteloos de beste autoverzekering vinden! Dat kan jou flink schelen in de portemonnee. Onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken betekent onafhankelijk advies voor de beste deal. Wij werken samen met de beste autoverzekeraars. Zo kunnen wij jou altijd de beste deal bieden.

Algemeen - Winnaar alternatief

Beste autoverzekeraars

Wij vergelijken de beste autoverzekeraars van Nederland. Wat voor jou de beste verzekeraar is? Dat hangt af van jouw eigen keuzes. De goedkoopste of de verzekering met de beste polisvoorwaarden? Wat je ook kiest, je hebt altijd de beste autoverzekering: de hoogste dekking voor de beste prijs.

Auto online verzekeren

Je auto online verzekeren is makkelijk en supersnel. Als je precies weet wat je wilt, dan regel je het binnen een paar minuten. Ook handig: verschillende online verzekeringen vergelijken en de beste deal vinden!

Nieuwe auto direct verzekerd

Met je nieuwe auto wil je natuurlijk snel de weg op. Online een autoverzekering afsluiten is dan de beste manier; je regelt het in een paar minuten. Het is wel belangrijk om de juiste verzekering te kiezen, tegen de beste prijs. Via onze onafhankelijke autoverzekeringen vergelijker. Je nieuwe auto is direct verzekerd. Rijden maar!

Autoverzekering tijdelijk afsluiten

Wil je een autoverzekering tijdelijk afsluiten? Ook dat kan via Contractvergelijker. Misschien wil je je cabrio alleen in de zomer verzekeren of koop je tijdelijk een tweede auto. Vergelijk alle verzekeraars om de beste tijdelijke autoverzekering te vinden.

Alle autoverzekeraars vergelijken

Unive
Allianz Direct
FBTO
Nationale Nederlanden
OHRA
DITZO

Auto verzekeren met de juiste dekking

Met dekking wordt eigenlijk gewoon bedoeld wat er nou precies wel en niet is verzekerd. De goedkoopste -en minimaal verplichte- verzekering is de WA verzekering. De schade die jij anderen toebrengt is dan verzekerd. Wil je ook een deel van je eigen schade verzekeren? Dan is WA+ beperkt casco een goede keuze. Wil je alles verzekeren en geen risico lopen? Kies dan voor de Allrisk verzekering.

Autoverzekering - Onderhoud WA dekking
Autoverzekering - Auto WA+ Beperkt Casco
Autoverzekering - Autopech All Risk dekking

WA verzekering

Met de WA verzekering zijn de kosten die jij een ander toebrengt verzekerd. Met andere woorden: als jij een ongeluk met de auto krijgt waarvoor je aansprakelijk bent, dan wordt de schade van de andere partij vergoed. Onder die schade vallen niet alleen de kosten van de auto, maar ook andere kosten: schade aan personen, goederen of aan een caravan of aanhanger. Ook als er iemand anders in jouw auto reed op het moment dat de schade ontstond geldt de WA verzekering. Was de bestuurder onder invloed van alcohol of drugs of had deze geen rijbewijs, dan geldt de verzekering echter niet. 

Is jouw auto beschadigd, heb je schade aan goederen in de auto, of andere schade, dan moet je die zelf betalen. Een WA verzekering is meestal de beste keuze als je auto ouder is dan 8 jaar. De dagwaarde van de auto is dan meestal niet hoog. De premies voor een WA verzekering lopen flink uiteen. Betaal niet onnodig veel geld. Door over te stappen kan je wel € 150 of zelfs meer per jaar besparen.

WA+ beperkt casco

Wil je meer verzekeren dan alleen de schade van anderen? Dat kan met de WA+ beperkt casco verzekering. Het gaat dan wel om schade aan je voertuig waarvoor niemand anders aansprakelijk kan worden gesteld. Dus niet de schade na een aanrijding, maar bijvoorbeeld schade door storm, brand of diefstal. Dit heet ook wel schade door overmacht. 

Kiezen voor WA+ beperkt casco doen de meeste autobezitters met een voertuig dat tussen de 4 en 8 jaar oud is. Wat is er verzekerd bij WA+ beperkt casco: 

 • Schade door brand. Je krijgt vervangend vervoer en de verzekeraar regelt de afhandeling van de schade. 
 • Schade door diefstal. Als je auto is gestolen doe je aangifte en neem je contact op met de verzekeraar. Je krijgt vervangend vervoer. Is je auto na 30 dagen nog niet terecht? Dan krijg je een vergoeding, meestal de dagwaarde van je auto. 
 • Botsing met een dier. Betreft het een huisdier? Dan is de eigenaar aansprakelijk voor jouw schade. 
 • Schade door storm en hagel. Putjes in het dak van je auto, een boom of grote tak op je auto door storm en/of hagel? Je verzekeraar betaalt de schade. 
 • Ruitschade. Of het nu om een sterretje, barst, breuk of complete versplintering gaat; met een WA+ beperkt casco wordt ruitschade vergoed. 

Soms heb je geen recht op een vergoeding van schade, dit heet uitsluiting. Bijvoorbeeld als de bestuurder geen rijbewijs had, achter het stuur zat met drugs of alcohol in het bloed, handelde met opzet of roekeloos was. Onafhankelijk autoverzekeringen vergelijken loont. Als je overstapt met je WA + beperkt casco kun je soms wel honderden euro's per jaar besparen!

Allrisk verzekering

Met een Allrisk verzekering heb je zo’n beetje alle risico’s afgedekt. Zo’n verzekering is vooral geschikt voor nieuwe auto’s tot een jaar of 4 oud. Het grote verschil met WA en WA+ beperkt casco is dat je ook schade aan je auto krijgt vergoed die je zelf hebt veroorzaakt. Bij een aanrijding, maar bijvoorbeeld ook schade door een eenzijdig ongeval, door slippen of als je auto in het water terecht komt.

Aanvullende autoverzekering

Naast de autoverzekering zelf zijn er ook nog aanvullende verzekeringen die je kunt afsluiten, bijvoorbeeld: 

 • Ongevallenverzekering voor inzittenden
 • Schadeverzekering voor inzittenden 
 • Rechtsbijstandverzekering 
 • Pechhulpverzekering 

Met een schadeverzekering voor inzittenden zijn zowel de bestuurder als de passagiers extra verzekerd. Met de ongevallenverzekering voor inzittenden zijn de personen die zich in de auto bevonden tijdens een ongeluk verzekerd bij blijvende invaliditeit of overlijden. Het gaat om een vast bedrag. Met een schadeverzekering inzittenden ben je uitgebreider verzekerd. Bestuurder en passagiers krijgen zowel de letselschade als andere schade (kleding, bagage etc.) vergoed.

Verzekering opzeggen of overstappen?

Wat kies je, opzeggen of overstappen? Kijk uit met opzeggen van verzekeringen als je nog geen andere verzekeraar hebt gevonden. Misschien word je onverhoopt niet geaccepteerd en zit je opeens zonder verzekering. Overstappen is dan veiliger.

Algemeen - Contractbreuk

Geweigerd door autoverzekeraar

Verzekeraars zijn niet verplicht een aanvraag te accepteren. Jouw aanvraag mag dus worden geweigerd. Reden hiervoor kan zijn dat je in het verleden erg veel schade hebt geclaimd, je hebt achterstallige betalingen bij je huidige verzekeraar (gehad) of je hebt fraude gepleegd. Houd hier dus rekening mee als je overweegt over te stappen naar een andere verzekeraar.

Uitzondering verzekeringsplicht

Zoals je waarschijnlijk weet, ben je verplicht een autoverzekering af te sluiten. Toch is er wel een uitzondering op deze regel: je kunt je verzekering (tijdelijk) stopzetten als het kenteken van je auto is geschorst. Dit heet ook wel opschorten. Houd er wel rekening mee dat je dan niet de weg op mag met je auto en deze op privé terrein moet worden geparkeerd.

Kosten van een autoverzekering

De hoogte van de premie van autoverzekeringen kan flink verschillen. Wil je alleen de schade aan anderen verzekeren, of ook die aan de eigen auto? Heb je al veel schadevrije jaren (no claim) of ben je een nieuwe bestuurder? Voer je gegevens in en zie meteen wat voor jou de beste en goedkoopste verzekering is. Vergelijk de verschillende mogelijkheden om de beste keuze te maken.

Goedkoopste autoverzekering

Wil je écht niet te veel betalen voor je autoverzekering? Kijk dan op deze site, vul alle gevraagde gegevens in en ontdek de goedkoopste autoverzekering. Je ziet meteen de beste deals en onze info is altijd up-to-date! Wat je nodig hebt om de goedkoopste autoverzekering te vergelijken: 

 • Het kenteken van de te verzekeren auto 
 • Je postcode en geboortedatum 
 • Je aantal schadevrije jaren 
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt 

Kies de dekking die je wilt ( WA, WA+ beperkt casco of Allrisk) en ontdek binnen een paar seconden hoeveel jij kunt besparen op je premie.

Algemeen - Cashback
Bespaar tot €225

Bereken je premie

Veelgestelde vragen over autoverzekering vergelijken

In Nederland zijn er tientallen autoverzekeraars actief, die allemaal ook nog eens verschillende soorten autoverzekeringen aanbieden. Allemaal met andere premies, voorwaarden, kortingen etc. Welke autoverzekering voor jou de beste is, hangt af van meerdere factoren. Zoals het soort auto, de leeftijd van de auto, je schadevrije jaren en je woonadres. De onderlinge verschillen tussen verzekeraars zijn groot. Maar vergelijk je via Contractvergelijker? Dan ontdek je razendsnel de beste deal voor jou.

Schadevrije jaren kunnen veel geld waard zijn. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe meer korting je krijgt op de premie van je autoverzekering. Hoeveel korting je precies krijgt, verschilt per verzekeraar. Autoverzekeringen vergelijken bij Contractvergelijker zorgt ervoor dat je nooit te veel betaalt.

Een no-claimbeschermer is een aanvullende dekking die je soms kunt toevoegen aan je autoverzekering. Met een no-claimbeschermer kun je ieder jaar één schade claimen, zonder dat je hierdoor no-claimkorting verliest. Wel verlies je in dat geval 5 schadevrije jaren, net als zonder deze aanvullende dekking. Het voordeel is dat je na een schade niet opeens (veel) meer premie gaat betalen.

Dé beste autoverzekeraar bestaat niet. Dit is namelijk voor iedereen verschillend. Wat de beste autoverzekeraar voor jou is, hangt af van het soort auto en van je eigen wensen. Bij Contractvergelijker nemen we al die factoren mee in onze vergelijking. Hierdoor weet je binnen enkele minuten wat de beste autoverzekeraar voor jou is.

Wat de goedkoopste autoverzekering is, hangt af van verschillende factoren. De goedkoopste dekking is WA. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schades die je aan een ander toebrengt. Maar is je auto nog vrij nieuw? Dan wil je hem waarschijnlijk wat uitgebreider verzekeren. Voor iedere dekking vind je via Contractvergelijker eenvoudig de goedkoopste optie.

Welke dekking het best bij jouw auto past, hangt vooral af van de leeftijd van je auto. Maar ook je portemonnee en de waarde van je auto kunnen hierbij een rol spelen. Over het algemeen is dit een goede richtlijn:

Leeftijd van je autoBeste dekking
0 - 5 jaarAllrisk (volledig casco)
6 - 10 jaarWA+ (beperkt casco)
> 10 jaarWA

Wil je je autoverzekering opzeggen? Dan hangt het van een aantal factoren af wanneer dit kan:

 • Heb je je auto verkocht of ingeruild? Dan kun je je autoverzekering per direct opzeggen.
 • Wil je je autoverzekering om een andere reden opzeggen? Dan kan dit met meestal één maand opzegtermijn.

Overstappen van autoverzekering is eenvoudig:

 1. Vind via Contractvergelijker de beste deal voor je nieuwe autoverzekering.
 2. Vraag deze verzekering aan, rekeninghoudend met de opzegtermijn van je huidige autoverzekering.
 3. Zeg je huidige autoverzekering op.

Je auto direct verzekeren was nog nooit zo eenvoudig:

 1. Vergelijk autoverzekering via Contractvergelijker.
 2. De beste deal gevonden? Met één klik start je de aanvraag bij de verzekeraar.
 3. Bevestiging ontvangen? Dan kun je direct de weg op.

Bij Contractvergelijker bereken je eenvoudig de premie voor je autoverzekering:

 1. Vul je gegevens in
 2. Kies je dekking
 3. Kies de beste deal