Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Auto direct verzekeren

Met een nieuwe auto wil je natuurlijk meteen de weg op. Verzeker je auto daarom direct via Contractvergelijker. Simpel geregeld en binnen enkele minuten weet je wat voor jou de beste en goedkoopste verzekering is. Sluit hem meteen af.

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Bij deze verzekeraars ben je direct verzekerd

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

Je auto direct verzekerd en veilig onderweg in 3 stappen

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je auto direct verzekeren bij ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €225

Bereken je premie

Ga snel naar:

Auto na aankoop direct verzekeren

Bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de autoverzekering die het beste bij jouw wensen past. En dat tegen een zo laag mogelijke premie. Dat is wat wij noemen de kortste weg naar de beste deal. Wil jij je auto na aankoop direct verzekeren? Dan regel je dit handig online. Vul de gevraagde gegevens in en zie meteen uit welke verzekeraars je kunt kiezen. Wat je nodig hebt: 

 • Het kenteken van de auto die je wilt verzekeren 
 • Je postcode en je geboortedatum 
 • Het aantal schadevrije jaren dat je al hebt 
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt of denkt te gaan rijden 
 • De dekking die je wilt kiezen
Algemeen - Nieuw contract

In het weekend per direct verzekerd

Een auto koop je natuurlijk niet alleen doordeweeks, ook in het weekend kan je de trotse eigenaar van een andere auto worden. Als je meteen een verzekering kunt afsluiten, kun je meteen in je nieuwe auto rijden. Via Contractvergelijker krijg je onafhankelijk advies, kies je uit de beste verzekeraars en ben je ook in het weekend per direct verzekerd.

Ook in de avond snel verzekerd

Heb je ‘s avonds een andere auto gekocht? Dan wil je natuurlijk niet wachten tot de volgende dag voordat je in je nieuwe auto kunt rijden. Misschien heb je je oude auto wel ingeruild en moet je met je nieuwe auto naar huis kunnen rijden. Sluit simpel via Contractvergelijker de beste autoverzekering af en rijd meteen weg in je nieuwe auto.

Alle autoverzekeraars vergelijken

Unive
Allianz Direct
FBTO
Nationale Nederlanden
OHRA
DITZO

Auto verzekeren met de juiste dekking

Met dekking wordt eigenlijk gewoon bedoeld wat er nou precies wel en niet is verzekerd. De goedkoopste -en minimaal verplichte- verzekering is de WA verzekering. De schade die jij anderen toebrengt is dan verzekerd. Wil je ook een deel van je eigen schade verzekeren? Dan is WA+ beperkt casco een goede keuze. Wil je alles verzekeren en geen risico lopen? Kies dan voor de Allrisk verzekering.

Autoverzekering - Onderhoud WA dekking
Autoverzekering - Auto WA+ Beperkt Casco
Autoverzekering - Autopech All Risk dekking

WA verzekering

De WA verzekering is de minimaal verplichte verzekering en meestal ook de goedkoopste. Als je een WA verzekering hebt ben je in ieder geval verzekerd voor de schade aan anderen. Als het jouw schuld is dat iemand anders schade heeft aan zijn of haar auto, dan hoef je die niet zelf te betalen maar betaalt de verzekering. Ook goederen zijn verzekerd. Bijvoorbeeld een laptop die in de auto lag. Tenslotte is ook letselschade verzekerd: de verwondingen die de bestuurder en inzittenden oplopen. Eventuele schade aan je eigen auto, jouw spullen of letselschade van jou is niet verzekerd.

WA+ beperkt casco

De WA+ beperkt casco verzekering zit tussen de WA en de Allrisk verzekering in. Met deze verzekering zijn bepaalde risico’s verzekerd: schade aan je auto door brand, storm, hagel (putjes in het dak!), botsing met een dier of ruitschade. Ook diefstal is verzekerd.

Allrisk verzekering

Wil je graag alle risico's afdekken, dan is een Allrisk verzekering voor jou de beste optie. Meestal kiezen eigenaren van nieuwe auto's voor deze verzekering. Het belangrijkste van de Allrisk verzekering is dat je ook je eigen schade krijgt vergoed. Zelfs als het jouw schuld is dat de auto is beschadigd.

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Meestgestelde vragen over direct verzekeren

Ja, dat kan! In drie eenvoudige stappen kun je goed verzekerd de weg op:

 1. Vergelijk autoverzekeringen via Contractvergelijker.
 2. Heb je de beste autoverzekering gevonden? Met één klik start je de aanvraag bij de verzekeraar.
 3. Na ontvangst van de bevestiging kun je direct de weg op.

Via Contractvergelijker verzeker je je auto binnen een paar minuten. Op basis van jouw wensen zetten wij de beste deal bovenaan. Keuze gemaakt? Dan vraag je daarna direct de autoverzekering aan.

Na de aanvraag van een autoverzekering ben je niet altijd direct definitief verzekerd. Meestal krijg je dan wel een voorlopige dekking. Dit betekent dat je gewoon verzekerd de weg op kunt, ook als je de polis nog niet hebt ontvangen.

Voor ieder jaar dat je een autoverzekering hebt, én zonder schade rijdt, krijg je er een schadevrije jaar bij. Hoe meer schadevrije jaren je hebt, hoe hoger je korting op de premie, en hoe minder je dus betaalt. Claim je een schade? Dan verlies je in veel gevallen 5 schadevrije jaren. Hierdoor stijgt je premie.

Als je een autoverzekering aanvraagt, heb je naast het kenteken ook de meldcode van je auto nodig. Dit zijn de laatste 4 cijfers van het chassisnummer. Je kunt de meldcode op een aantal manieren achterhalen:

 • Staat de auto nog niet op jouw naam? Vraag de meldcode dan aan de verkoper.
 • Op het tenaamstellingsverslag dat je krijgt bij het overschrijven van het kenteken.
 • Op de kentekencard.

Let op: veel mensen verwarren de meldcode met de tenaamstellingscode. 

Welke autoverzekering het goedkoopst is, hangt af van meerdere factoren. De goedkoopste dekking is WA. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schades die je aan een ander toebrengt. Maar is je auto nog vrij nieuw? Dan wil je hem waarschijnlijk wat uitgebreider verzekeren. Voor iedere dekking vind je via Contractvergelijker eenvoudig de goedkoopste optie.

Om je auto direct te kunnen verzekeren, heb je een aantal gegevens nodig. De meeste weet je wel uit je hoofd, zoals je adres en geboortedatum. Maar sommige gegevens kun je het best even van tevoren opzoeken:

 • Het kenteken
 • De meldcode (let op, dit is niet hetzelfde als de tenaamstellingscode)
 • Je schadevrije jaren

Wat voor jou de beste autoverzekering is, hangt af van meerdere factoren. De eerste stap is het kiezen van een dekking. Hoe ouder je auto is, hoe minder uitgebreid de meeste mensen hem verzekeren. Over het algemeen is dit een goede richtlijn:

Leeftijd van je autoBeste dekking
0 - 5 jaarAllrisk (volledig casco)
6 - 10 jaarWA+ (beperkt casco)
> 10 jaarWA

Heb je de dekking gekozen? Dan kijk je daarna welke verzekeraar hier de beste deal voor heeft. Wil je eenvoudig de beste keuze maken? Vergelijk dan autoverzekeringen bij Contractvergelijker.

Naast de basisdekkingen (WA, beperkt casco en volledig casco), kun je ook kiezen voor aanvullende dekkingen bij je autoverzekering. Of je dit nodig vindt, bepaal je natuurlijk zelf. Dit zijn de meest voorkomende aanvullende dekkingen:

 • Schadeverzekering voor inzittenden
 • Ongevallenverzekering voor inzittenden
 • Rechtsbijstand
 • No-claimbeschermer

Een allrisk verzekering, ook wel volledig cascoverzekering genoemd, is vooral een goede keuze als je auto helemaal nieuw is, of nog maar een paar jaar oud. Hoe ouder je auto is, hoe minder hij waard is. Word je auto gestolen, of rijd je hem total loss? Dan krijg je er bij een oudere auto nog maar weinig voor terug. Het is dan zonde om relatief veel premie te betalen voor een uitgebreide autoverzekering.