Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Alle autoverzekeraars van Nederland

Een goede, voordelige verzekering voor je auto nodig? Vergelijk alle autoverzekeraars van Nederland via Contractvergelijker! Binnen een paar minuten vind je de beste deal. 

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Ga snel naar:

Welke autoverzekeraars kan je vergelijken?

Bij Contractvergelijker kan je de beste autoverzekeraars vergelijken. Verzekeraars die betrouwbaar zijn en prima autoverzekeringen aanbieden. Bekende namen zoals Univé, ANWB, Centraal Beheer en FBTO vind je natuurlijk bij ons terug. Wil je meer weten over een bepaalde verzekeraar dan ben je in één klik op de pagina van de verzekeraar van je keus. Wij hebben voor jou al uitgezocht welke verzekeraars betrouwbaar zijn en goede contracten aanbieden. Daar kan jij dan weer op vertrouwen.

Autoverzekering - Auto

Onze aangesloten autoverzekeraars

Unive
Centraal beheer
Nationale Nederlanden
FBTO
Allianz Direct
Inshared
DITZO
Allianz Direct
OHRA
FBTO
ABN AMBRO
HEMA
AEGON
SEAT Financial
Unive

Autoverzekeraars die we niet tonen

Er zijn nogal wat verzekeraars in Nederland. We tonen ze niet allemaal. Soms omdat het hele kleine bedrijven zijn en er weinig info en reviews zijn. Natuurlijk kan het zo zijn dat jij geïnteresseerd bent in juist zo’n kleinere, minder bekende verzekeraar. Kijk dan gerust eens rond op hun website en kijk of er iets voor je bij zit. Zo kan je toch alle autoverzekeraars vergelijken! Sommige autoverzekeraars kiezen er bewust voor niet met vergelijkingssites samen te werken. Deze verzekeraars tonen we ook niet.

Verzekeraars beoordelen

Wil je meer weten over een bepaalde verzekeraar, dan is het handig om beoordelingen te lezen. Door het lezen van reviews kom je te weten hoe het is gesteld met de voorwaarden, klantgerichtheid en schadeafhandeling bij een verzekeraar. Heb je zelf bepaalde ervaringen, deel die dan ook, zodat anderen daarmee hun voordeel kunnen doen. 

Verschillen tussen autoverzekeraars

Natuurlijk zijn er verschillen tussen autoverzekeraars. Voornamelijk op het gebied van polisvoorwaarden en premies. Er zijn ook veel nieuwe spelers op de markt waaronder winkelketens, zoals Kruidvat en Hema. Zij bieden tegenwoordig ook verzekeringen aan, waaronder autoverzekeringen. Dit is onder meer het gevolg van de recente prijzenoorlog onder verzekeraars.

Algemeen - Vergelijken

Prijzenoorlog tussen autoverzekeraars

Die begon in 2005 toen Delta Lloyd een autoverzekering tegen een stuntpremie op de markt bracht. Andere verzekeraars konden toen niet achterblijven en de premies van autoverzekeringen werden massaal verlaagd. In 2010 waren de premies zo laag dat de winst minimaal werd en er werd gevreesd voor de positie van autoverzekeraars. Die prijzenoorlog is nu voorbij, maar er is nog steeds voldoende te besparen. Zit je al lang bij dezelfde verzekeraar? Dan is het zeker de moeite waard eens een vergelijking te maken en te ontdekken dat je vast en zeker kunt besparen.

Vergelijk alle autoverzekeraars

Wil je ontdekken wat het kost om jouw auto te verzekeren? Vergelijk op Contractvergelijker de autoverzekeraars in Nederland! Wat kost een WA, WA+ beperkt casco, Allrisk en welke aanvullende verzekeringen zijn er? Zijn er aanbiedingen waarvan je gebruik kunt maken? Je weet het bij Contractvergelijker binnen een paar minuten zodat je snel een goedkope autoverzekering kunt afsluiten.

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Veelgestelde vragen over autoverzekeraars

De volgende autoverzekeraars vergelijk je via Contractvergelijker:

 • ABN AMRO
 • Aegon
 • Allianz Direct
 • Avero Achmea
 • Centraal Beheer
 • Ditzo
 • FBTO
 • Hema
 • Nationale-Nederlanden
 • Ohra
 • Univé

Wat de beste autoverzekeraar is, hangt af van meerdere factoren. Bijvoorbeeld van het soort auto dat je hebt, welke dekking je wilt en wat je overige wensen zijn. Bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de beste autoverzekeraar voor jou. Eerst vul je wat gegevens in, en daarna kun je je wensen nog aanscherpen in ons filter. Wij laten je dan alleen de verzekeraars zien die aan jouw wensen voldoen, met de voordeligste bovenaan.

Dé goedkoopste autoverzekeraar bestaat niet. Welke autoverzekeraar het goedkoopst is, hangt af van je auto en van heel veel andere factoren. Bij Contractvergelijker vind je gelukkig eenvoudig de autoverzekeraar die voor jóu het goedkoopst is. Vul de benodigde gegevens in, en wij laten je gelijk zien welke verzekeraar voor jou de beste deal heeft.

Bij Contractvergelijker adviseren wij je om ieder jaar je autoverzekering te vergelijken. Binnen 3 minuten weet je of je kunt besparen. Kun je inderdaad besparen? Dan kun je eenvoudig direct overstappen. Is jouw autoverzekering nog steeds de beste keuze? Dan is dat ook fijn om te weten.

De kans is groot dat na een jaar een andere verzekeraar een betere deal voor je heeft. Dat komt omdat premies regelmatig veranderen. Daarnaast veranderen ook jouw schadevrije jaren, waardoor een andere verzekeraar misschien een hogere korting biedt.