Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Autoverzekering afsluiten

Makkelijk en snel een autoverzekering afsluiten doe je bij Contractvergelijker. Onafhankelijk de beste autoverzekeraars vergelijken, de beste autoverzekering kiezen en binnen een paar minuten afsluiten. Bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de autoverzekering die het beste bij jouw wensen past. En dat tegen een zo laag mogelijke premie. Dat is wat wij noemen de kortste weg naar de beste deal!

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Voordelig afsluiten bij alle autoverzekeraars

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

Nieuwe autoverzekering afsluiten in 3 stappen

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je autoverzekering afsluiten bij ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Bespaar tot €225

Bereken je premie

Ga snel naar:

Online je autoverzekering afsluiten 

Online je autoverzekering afsluiten betekent meteen weten wat de mogelijkheden zijn en de beste verzekering voor jou kiezen. Geen eindeloos gezoek op het internet en allerlei verzekeraars vergelijken, maar binnen een paar minuten de beste deal. Vul de gevraagde gegevens in, zoals je adres, het kenteken van je auto en de gewenste dekking en je ziet meteen wat de beste verzekeraar is. Je kunt ook kijken wat het kost om extra dekking toe te voegen, zoals een pechhulpverzekering, inzittendenverzekering of rechtsbijstandsverzekering.

Algemeen - Winnaar
Snel afsluiten, ook zonder rijbewijs

Je kunt een autoverzekering ook afsluiten als je geen rijbewijs hebt. Misschien verwacht je je rijbewijs binnenkort te halen en wil je vanaf dag één dat dat kan ook daadwerkelijk de weg op. Via Contractvergelijker is de autoverzekering snel afgesloten, ook zonder rijbewijs.

Autoverzekering afsluiten, wat heb je nodig?

Voor het vergelijken en afsluiten van een autoverzekering moet je een paar gegevens invullen. Om te beginnen natuurlijk het kenteken van de auto waarvoor de verzekering is. Je postcode, huisnummer en geboortedatum moet je ook invullen. De hoogte van de premie die je moet betalen is namelijk mede afhankelijk van de leeftijd van de bestuurder. Ook het aantal schadevrije jaren is van belang: hoe meer schadevrije jaren (no claim) hoe meer korting je krijgt op je premie. Tenslotte moet je ook kiezen welke dekking je wilt: alleen WA, WA+ beperkt casco of allrisk. Wil je extra’s afsluiten, dan kan je dat ook aangeven. 

Wat je nodig hebt voor afsluiten autoverzekering is dus: 

 • Het kenteken van je auto 
 • De meldcode 
 • Je adres
 • Je geboortedatum 
 • Aantal schadevrije jaren 
 • Gewenste dekking 
 • Eventuele extra’s 
 • Je rekeningnummer

Welke autoverzekering afsluiten?

De vraag welke autoverzekering afsluiten verstandig is, hangt af van verschillende factoren. Een belangrijke factor is je portemonnee. Heb je niet veel te besteden, dan kom je al snel uit bij een verzekering met WA dekking. Ook je no claim speelt een rol; hoe meer schadevrije jaren, hoe meer korting op je premie. Misschien kan je met een krappere portemonnee dan toch kiezen voor een allrisk autoverzekering. Hieronder lees je wat de verschillen zijn tussen de soorten autoverzekeringen.

Autoverzekering - Onderhoud WA dekking
Autoverzekering - Auto WA+ Beperkt Casco
Autoverzekering - Autopech All Risk dekking

WA dekking

WA staat voor Wettelijke Aansprakelijkheid. Deze verzekering is minimaal verplicht en zorgt ervoor dat de schade die jij veroorzaakt aan een ander wordt vergoed. Veroorzaak je een ongeluk en heeft iemand daardoor schade? Diegene krijgt zijn of haar schade dan vergoed. Dit geldt voor schade aan een auto, maar ook aan spullen die in de auto lagen of medische kosten. Jouw eigen schade is niet verzekerd.

WA+ dekking

Met een WA+ dekking, voluit WA+ beperkt casco, verzeker je ook jouw eigen schade voor een stukje. Je hebt alle voordelen van een WA verzekering en een beetje meer. Raakt je auto beschadigd door bijvoorbeeld storm, hagel, brand of door een aanrijding met een dier? Dan krijg je de schade vergoed. WA+ dekking betekent niet dat je jouw eigen schade na een ongeluk krijgt vergoed. Diefstal van je auto is wel verzekerd.

Allrisk dekking

Met een Allrisk dekking krijg je al je schade vergoed. Of het nou gaat om een ongeluk waarbij iemand anders is betrokken of een eenzijdig ongeval, schade door hagel, storm of door een andere oorzaak, alles wordt vergoed. Misschien wil jij je auto liever allrisk verzekeren of heb je geen geld om je nieuwe auto tegen alle risico’s te verzekeren, dan kies je voor WA of WA+ verzekering.

Aanvullende dekking

Behalve een autoverzekering kun je ook nog kiezen voor een aanvullende dekking. Het gaat dan om bijvoorbeeld een inzittendenverzekering, pechhulpverzekering of een rechtsbijstandverzekering. De pechhulpverzekering spreekt voor zich. Een rechtsbijstandverzekering betekent dat je hulp krijgt van een jurist als dat nodig is.

Alle autoverzekeraars vergelijken

Unive
Allianz Direct
FBTO
Nationale Nederlanden
OHRA
DITZO

Wanneer je autoverzekering afsluiten?

Een autoverzekering afsluiten doe je natuurlijk als je van plan bent een auto te kopen of er net een hebt gekocht. Een verzekeraar heeft geen acceptatieplicht, houd daar rekening mee. Ga, voordat je in je nieuwe auto gaat rijden, na of de verzekeraar jou heeft geaccepteerd. Natuurlijk is er alleen sprake van niet-acceptatie in bijzondere gevallen. Bijvoorbeeld als je een grote premieachterstand hebt bij een andere verzekeraar of in het verleden erg veel schade hebt geclaimd.

Algemeen - Checklist

Ik heb al een autoverzekering

Heb je al een autoverzekering? Dan moet je je oude verzekering opzeggen. Overstappen is dan meestal verstandiger omdat je dan niet opeens zonder autoverzekering kunt komen te zitten.

Ik heb nog geen autoverzekering

Heb je nog geen autoverzekering? Dan is overstappen natuurlijk niet aan de orde. Sluit de verzekering van je keuze af en ga na of je wordt geaccepteerd.

Online afsluiten in 2022

Een autoverzekering online afsluiten heeft veel voordelen. Om te beginnen heb je op de website van Contractvergelijker alle informatie die je nodig hebt bij de hand. Je vergelijkt moeiteloos alle verzekeraars en vindt even moeiteloos de beste deal. Vergelijk de premie van een WA verzekering met die van een WA+ dekking of allrisk verzekering. Kijk ook eens wat het kost om extra dekkingen mee te verzekeren. Handig om te weten! Tenslotte betekent online afsluiten niet alleen gemak, maar ook snelheid. Je regelt het al binnen enkele minuten.

Bespaar tot €225

Bereken je premie

Meestgestelde vragen over het afsluiten

Welke verzekering het best bij je auto past, hangt voor een groot deel af van de leeftijd van je auto. Hoe ouder je auto is, hoe minder hij (over het algemeen) waard is, en hoe minder uitgebreid je hem hoeft te verzekeren. Als richtlijn kun je het onderstaande aanhouden.

Leeftijd autoSoort autoverzekering
0 - 5 jaarWA volledig casco (allrisk)
6 - 10 jaarWA beperkt casco
10 jaar en ouderWA

Wil je extra zekerheid? Dan kun je je autoverzekering vaak uitbreiden met één of meer van de volgende aanvullende dekkingen:

 • Schadeverzekering voor inzittenden
 • Ongevallenverzekering voor inzittenden
 • Rechtsbijstand
 • Pechhulp
 • No-claimbeschermer

Voor het afsluiten van een autoverzekering heb je meerdere gegevens nodig. De meeste zul je wel uit je hoofd weten, maar de volgende gegevens moet je misschien even opzoeken:

 • Kenteken
 • Meldcode
 • IBAN rekeningnummer
 • Evt. informatie over autoschades van de afgelopen 5 jaar

Goed nieuws, want je móet helemaal niks! Het afsluiten van een aanvullende autoverzekering is altijd vrijwillig. Wel kan het verstandig zijn om één of meerdere aanvullende verzekeringen af te sluiten.

 • Schadeverzekering voor inzittenden: de bestuurder en inzittenden zijn goed verzekerd voor letselschade en schade aan spullen.
 • Ongevallenverzekering voor inzittenden: hiermee zijn de bestuurder en inzittenden (of de nabestaanden) verzekerd voor een vast bedrag, als er sprake is van blijvende invaliditeit of overlijden na een ongeval met de auto.  
 • Rechtsbijstand: de kosten voor juridische hulp zijn verzekerd.
 • Pechhulp: kom je niet stil te staan door autoschade, maar door een technisch mankement aan de auto? Met deze dekking ben je verzekerd voor pechhulp langs de weg.
 • No-claimbeschermer: normaal gesproken verlies je na de meeste schades 5 schadevrije jaren en daalt je no-claim korting. Met een no-claimbeschermer kun je jaarlijks één schade claimen, zonder dat je korting verliest. Let op: je schadevrije jaren kun je wel nog steeds verliezen.

De meldcode van je auto heb je nodig om een autoverzekering te kunnen afsluiten. Je vindt de meldcode op verschillende plekken:

 • Op de kentekencard (het kentekenbewijs).
 • Op het tenaamstellingsverslag dat je krijgt als de auto op jouw naam gezet wordt.
 • Op de website van de RDW, nadat je met DigiD hebt ingelogd.

Een WA-verzekering heb je minimaal nodig als er een auto op je naam staat. Schrijf je een auto over op jouw naam? Sluit dan daarvoor je autoverzekering af. De RDW controleert automatisch of je auto verzekerd is. Als hij niet verzekerd is, riskeer je een hoge boete. Een uitzondering hierop is als het kenteken van je auto geschorst is. Je hoeft je auto dan niet te verzekeren, en je hoeft geen wegenbelasting te betalen.

De WA + beperkt casco autoverzekering wordt ook wel beperkt cascoverzekering genoemd. Hij is wat uitgebreider dan de WA-verzekering, maar niet zo uitgebreid als de volledig casco (allrisk) verzekering. Behalve voor schade aan anderen, is je eigen auto ook verzekerd tegen:

 • Brandschade
 • Stormschade
 • Hagelschade
 • Inbraakschade
 • Diefstal
 • Ruitschade
 • Aanrijding met loslopende dieren

De allrisk autoverzekering is de meest uitgebreide autoverzekering. Bijna alle schades aan je eigen auto zijn hiermee verzekerd.

Heb jij niet één maar twee auto's voor de deur staan? Dan heb je ook een tweede autoverzekering nodig. Die sluit je eenvoudig af via Contractvergelijker. Maar let op, want je kunt je schadevrije jaren maar op één autoverzekering tegelijk gebruiken. Start je voor het eerst met een tweede autoverzekering? Dan begin je hier dus met 0 schadevrije jaren. Het is goed om te weten dat veel verzekeraars een 'tweede-autoregeling' aanbieden. Dat betekent dat, als je beide auto's bij dezelfde verzekeraar verzekert,  je ook op je tweede autoverzekering korting krijgt. 

Ja, ook als je (nog) geen rijbewijs hebt, kun je een autoverzekering afsluiten. Dat kan erg handig zijn. Mensen die nog bezig zijn met hun rijbewijs, kopen soms alvast een auto. Ook al rijd je er nog niet in, je bent wel verplicht om hem te verzekeren. Dat is gelukkig geen probleem.