Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Mobiel abonnement vergelijken

Je mobiele abonnement vergelijken met andere providers laat jou waarschijnlijk zien dat je te veel betaalt voor jouw mobiele abonnement. Hoe je vergelijkt en bespaart leggen we je graag uit. 

Beste deals van dit moment

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en acties van alle providers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. Het beste abonnement staat altijd bovenaan.

Alle mobiele telefoons met abonnement vergelijken

Telefoonproviders willen jou graag binnen hengelen als nieuwe klant. Je moet ze wel de kans gunnen om te laten zien wat ze jou kunnen bieden. Geld besparen doe je niet door rustig af te wachten en te zien wat er op je af komt. Nee, je gaat juist zelf op zoek. Je mobiele abonnement vergelijken levert voordeel. Bijna altijd zijn er acties waar je op in kunt springen.
Ga snel naar:

Alle abonnementen vergelijken

Een mobiel abonnement moet bij je passen. Zodra je contract afloopt, kun je bekijken wat je huidige provider jou kan bieden. Je beperkt zo wel jouw opties. Als je bij dezelfde provider blijft, moet je namelijk kiezen uit het aanbod en de tarieven van de huidige provider. Door naar de gehele markt te kijken kun je voordeel behalen. Vergelijk het met het kopen van een tweedehands auto. Je kunt jouw zoekgebied beperken tot de plaatselijke dealer op de hoek van de straat. Maar door het kijken en het vergelijken op het internet, vind je een betere auto tegen ook nog een lagere prijs. Je hebt de vrijheid om over te stappen, maak er dus ook gebruik van.

Telefonie - Smartphone

Abonnement met toestel

Wil je jouw mobiele abonnement vergelijken en ook een nieuwe telefoon ontvangen bij het nieuwe contract? Je kunt de totale kosten vergelijken en op deze manier simpel berekenen wat je tijdens de contractperiode moet betalen voor het bellen, voor de mb’s en voor het sms’en, daar tellen we de maandelijkse kosten voor de telefoon bij op. Zo krijg je snel een totaal beeld van wat je kunt verwachten.

Sim only, zonder toestel

Gaat je mobiele telefoon nog wel één of twee jaartjes mee? Mooi, want dan kun je flink besparen op de maandlasten. Een sim only abonnement kun je krijgen voor minder dan 10 euro per maand. Dat gaat je niet lukken met een abonnement met toestel. Ook kiezen voor een onbeperkt aantal mb’s per maand is met sim only zonder toestel goed betaalbaar.

Vergelijk mobiele aanbieders

De kosten van een mobiel abonnement hangen sterk af van het aantal belminuten en het aantal mb’s dat je maandelijks wilt hebben. Maar 100 belminuten/sms en 10 gb aan data kost niet bij alle mobiele aanbieders hetzelfde. Je moet dus de mobiele aanbieders vergelijken en het contract kiezen dat perfect bij jou past met de laagste kosten. Laat je niet verblinden door de namen van de providers. Minder bekende namen hoeven kwalitatief niet slechter te zijn.

Alle merken smartphones

Waarschijnlijk heb je een sterke voorkeur voor een bepaald merk, maar is dat gebaseerd op gevoel of is jouw merk echt beter dan andere? Om hier inzicht in te krijgen bieden we meer dan alleen je mobiele abonnement vergelijken. Ook de telefoons kun je tegen het licht houden. Een goedkopere telefoon kan door bepaalde specificaties juist beter bij jou passen.

Vergelijk alle aanbieders van Nederland

Ga snel naar:

Welk telefoonabonnement moet ik kiezen?

Het mooie van het vergelijken is dat je niet alleen ervaart welke abonnementen goed en goedkoop zijn. Je komt er op deze manier ook achter wat goed bij je past. Als je geen onbeperkt internet nodig hebt, zie je door het vergelijken ook direct wat de besparing is als je kiest voor 5 gb per maand in plaats van 20 gb. Wij helpen je om de pareltjes van de contracten eruit te pikken. Wij heten niet voor niets Contractvergelijker!

Telefonie - Mobiel en simkaart

Abonnement met of zonder toestel

Maak voor jezelf een vergelijking tussen een abonnement met of zonder toestel. Door het verschil in maandlasten zie je in één oogopslag wat je per maand extra moet betalen voor de gewenste telefoon. Neem ook eens een iets ouder model mee in de vergelijking. Dat kan je zo een besparing van een paar honderd euro over de gehele contractperiode opleveren.

Type gebruik van een abonnement

Stem het abonnement af op het gewenste gebruik. Gebruik je de telefoon in de trein voor het kijken van series? Of voor het online gamen? Dan heb je een grote databundel nodig. Voor Facebook, het Whatsappen en voor het bezoeken van websites heb je voldoende aan een paar gb per maand. Kijk vooral ook kritisch naar het aantal belminuten. Hoeveel bel je eigenlijk per maand? Koop vooral niet te veel belminuten en data in.

Beschikbaar budget voor telefonie

Je mobiele abonnement vergelijken laat je zien wat je mogelijkheden zijn. Met je beschikbare budget kun je gaan voor veel mb’s, of je gebruikt een groter deel van je budget voor een duurdere telefoon. Wij geven je de tools om zelf te bepalen wat je nodig hebt en waar je prioriteiten liggen.

Abonnementsvormen vergelijken

Je kunt gelijk een contract afsluiten voor twee jaar, maar kijk ook eens naar de maandlasten bij een contract van één jaar of zelfs één maand (opzegbaar per maand). Vooral voor een abonnement met toestel zul je waarschijnlijk bij een contract voor twee jaar uitkomen, maar vergelijk wel de mogelijkheden.

Algemeen - Vergelijken

Maandelijks opzegbaar abonnement

Het voordeel van een maandelijks opzegbaar abonnement is dat je altijd kunt opzeggen. Je telefoon begeeft het bijvoorbeeld en je wilt hierdoor toch kiezen voor een mobiel abonnement met een toestel. Met een maandelijks opzegbaar abonnement blijf je flexibel.

Abonnement voor 1 jaar

Met een contract voor 1 jaar, behoud je de flexibiliteit ook deels. Het nadeel van een abonnement voor 1 jaar is dat je ook deze niet goed kunt combineren met een toestel. De telefoon binnen 1 jaar afbetalen zorgt namelijk voor hogere maandbedragen.

Abonnement voor 2 jaar

Houd er rekening mee dat je bij een abonnement voor 2 jaar ook langere tijd niet kunt profiteren van aantrekkelijke aanbiedingen van telefoonproviders. Als je kiest voor een abonnement met toestel, is een abonnement voor 2 jaar vaak de enige betaalbare optie.

Kosten dataverbruik vergelijken

Neem ook de kosten van het dataverbruik mee voor het geval je toch buiten de afgesproken bundel gaat gebruiken. Dit geldt vooral als je jouw databundel zo precies mogelijk afstemt op het verwachte verbruik. Sommige providers rekenen woekertarieven als je meer verbruikt dan afgesproken. Neem dit dus vooral mee in de vergelijking.

Abonnement met onbeperkt internet

Bij een abonnement met onbeperkt internet verwacht je dat er geen limiet zit aan het verbruik. Maar let op! Op onbeperkt zit wel een limiet per dag. Een databundel met 25 gb kan jouw telefoonprovider dan onbeperkt noemen, maar je bent dus wel beperkt.

Abonnement met onbeperkt bellen

Bel jij veel? Maak je telefoonrekening dan niet afhankelijk van het aantal belminuten per maand. Met een abonnement met onbeperkt bellen heb je de volledige vrijheid om te bellen hoe vaak je maar wilt

5G mobiel abonnement vergelijken

Met 5G wordt het internet nog sneller. De downloadsnelheid is minimaal 10 keer zo groot als bij 4G. Een 5G-abonnement vergelijken kan je een zeer grote besparing op de maandlasten opleveren. Zo kom je tot het beste resultaat tegen de laagste lasten.

Telefonie - 5G Internet

BKR-registratie abonnement met toestel

Door een telefoonabonnement af te sluiten met daarin een afbetaling van een telefoon verwerkt, kun je een BKR-registratie krijgen. Een registratie op je naam hoeft geen probleem te zijn, maar dat kan het wel worden als je gedurende de contractperiode een hypotheek wilt afsluiten. Door de BKR-registratie kun je minder hypotheek op je inkomen krijgen.

BKR registratie voorkomen

Wil je een BKR registratie voorkomen? Zorg dat je minder dan 250 euro schuld krijgt. Dat kan door een duurder toestel deels in één keer te betalen of door het kiezen van een goedkopere telefoon, met een schuld van minder dan 250 euro.  Betaal de telefoon af binnen drie maanden

Mobiel abonnement direct afsluiten

Binnen een paar minuten kun je de voor jou perfecte vergelijking maken en het abonnement ook gelijk afsluiten. Wij hebben de beste deals voor jou namelijk al verzameld. Het is een kwestie van de afsluitknop indrukken en nog een aantal vragen beantwoorden. Als je overstapt, kun je jouw eigen telefoonnummer behouden.

Algemeen - Winnaar alternatief

Vragen over mobiele abonnementen

Mobiele abonnementen verschillen onderling flink van elkaar. Onder andere qua bel- en databundels, internetsnelheid en de telefoon die je erbij krijgt. En natuurlijk ook qua prijs. Maak daarom een vergelijking via Contractvergelijker en vind eenvoudig de beste deal.

Jazeker, dat kan! Dat heet sim only en is vaak de voordeligste keuze. Dat komt omdat er geen kosten voor een nieuwe toestel in je abonnementskosten verwerkt zijn. Via Contractvergelijker ontdek je razendsnel de beste sim only aanbiedingen.

Bij Contractvergelijker vergelijk je eenvoudig een groot aantal mobiele aanbieders: Ben, Budget Mobiel, Hollandsnieuwe, KPN, Lebara, Robin Mobile, Simpel, Simyo, Tele-2, Telfort, T-Mobile, Vodafone en Youfone. Ontdek nu razendsnel welke aanbieder voor jou de beste deal heeft.

Welke provider de goedkoopste is, verschilt per moment. Tarieven worden namelijk regelmatig aangepast. Wil je weten welke aanbieder op dit moment het goedkoopst is? Maak dan eenvoudig een vergelijking bij Contractvergelijker.

Dat verschilt soms per jaar, maar ook per regio in Nederland. Over het algemeen scoren KPN en T-Mobile het best. Toch kan dit in afgelegen landelijke gebieden heel anders zijn. Woon je in zo’n gebied? Vraag dan ook eens vrienden en familie in de buurt naar hun ervaringen met providers.

Dat is het geval als je een abonnement afsluit met daarin een toestel van meer dan 250 euro. Dat toestel betaal je namelijk in termijnen af en dat wordt daarom gezien als een lening.

Dat hangt af van waar je het internet op je telefoon voor gebruikt. Kijk je buiten de deur vaak naar films, series en Youtube? En stream je bijvoorbeeld veel muziek en speel je vaak online games? Dan heb je al snel 10 GB nodig. Doe je dat niet? Dan kan 1 GB al voldoende zijn.

Dat kan gelukkig! Vul bij een overstap altijd in dat je gebruik wil maken van nummerbehoud, dan wordt dit automatisch voor je geregeld.