Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Sim only abonnement vergelijken

Een sim only abonnement vergelijken zorgt ervoor dat je de kosten laag houdt. Alleen door het vergelijken weet je waar je goedkoop terecht kunt voor een sim only abonnement. 

Altijd de laagste prijs

Bereken je voordeel

Beste sim only deals van de maand

Bij Contractvergelijker kennen wij de kosten, voorwaarden, kortingen en acties van alle providers. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. Het beste aanbod staat altijd bovenaan.

Alle sim only aanbiedingen vergelijken

Kiezen voor een sim only abonnement zorgt ervoor dat je niet te veel gaat betalen aan telefoonkosten. Een mobiele telefoon meefinancieren in een telefoonabonnement lijkt handig, maar maakt de kosten onnodig hoog. Jouw sim only abonnement vergelijken met wat andere providers jou kunnen bieden is altijd verstandig.
Ga snel naar:

Sim only vergelijken

Heb je iedere maand weer te weinig data? Dat los je op met een sim only abonnement. Vooral als je nu nog een abonnement hebt waarin je ook een mobiele telefoon meefinanciert. In plaats van betalen voor een telefoon, kun je ook flink meer data krijgen. Dan heb je onderweg ook data om gebruik te kunnen maken van je telefoon. Zorg er wel voor dat je geen aantrekkelijke sim only actie over het hoofd ziet. Alleen als je weet wat providers bieden, kun je een goede keuze maken. Wij helpen je graag aan de grootst mogelijke besparing.

Algemeen - Vergelijken

Sim only, zonder toestel

Kiezen voor sim only wil zeggen dat je een telefoonabonnement afsluit zonder een toestel erbij. Het is gebruikelijk geworden om 40 tot 50 euro te betalen voor een abonnement inclusief een telefoon. Toch is dit een groot maandelijks bedrag om onderweg bereikbaar te zijn en om altijd online te kunnen zijn. Door sim only houd je de kosten beperkt tot een bel- en databundel.

Vergelijk alle sim only aanbieders

Bel vooral niet met je huidige provider om over te stappen op sim only. Je provider kan je zeker helpen, maar ze bieden jou alleen aan wat ze zelf in de aanbieding hebben. Bij KPN gaan ze jou bijvoorbeeld niet een sim only abonnement van T-Mobile aanbevelen. Voor het goed vergelijken heb je een onafhankelijke partij nodig. Wij zijn onafhankelijk en laten jou zien waar je het beste terecht kunt voor een sim only abonnement.

Voordelen sim only abonnement

 

 • Lage maandlasten – Je betaalt alleen voor het bellen, het sturen van sms-berichten en voor de verbruikte data. Het financieel voordeel in vergelijking met een abonnement met telefoon kan gaan om tientallen euro’s per maand.
   
 • Je zit niet jaren vast aan hoge kosten – Je lasten voor de komende twee jaar zijn niet hoog door een dure bijgeleverde telefoon.
   
 • Flexibiliteit – Bij veel sim only abonnementen krijg je een flexibiliteit die je niet kunt verwachten van een abonnement met een telefoon erin gefinancierd. Je kunt kiezen voor een maandelijks opzegbaar abonnement.
   
 • Geen BKR-registratie – Met een abonnement met een telefoon erin, tref je een betalingsregeling met de telefoonprovider. Het leenbedrag wordt geregistreerd bij het BKR. Door deze lening kun je bijvoorbeeld minder hypotheek krijgen op je inkomen.
Algemeen - Check

Alle providers van sim only vergelijken

Ga snel naar:

4G of 5G sim only

Met 5G krijg je sneller internet. Kies dus bij voorkeur voor 5G, tenminste als je telefoon geschikt is voor 5G. Als je telefoon er niet geschikt voor is, kies je voor 4G. Niet alle providers hebben al een landelijke dekking met 5G. Let hier dus ook goed op. Het 5G netwerk zal snel verder worden uitgerold en uiteindelijk hebben alle providers landelijke dekking, maar zolang dat er nog niet is, is 5G voor jou mogelijk nog geen optie.

Telefonie - 5G Internet

Mobiel abonnement met sim only

Met een mobiel abonnement met sim only krijg je alleen maar een sim-kaartje toegestuurd. Je sluit een nieuw contract af en het enige wat de provider jou toestuurt, is een envelop met een brief met daarbij een sim-kaartje dat je in jouw telefoon moet plaatsen. Je kunt in principe kiezen voor alleen de belfunctie en het kunnen sms’en. Maar een databundel is tegenwoordig eerder standaard dan een uitzondering. De meeste mensen kunnen niet meer zonder een databundel op de telefoon.

Aansluitkosten sim only

Meestal betaal je aansluitkosten, maar niet altijd. Providers hebben vaak acties waardoor je geen aansluitkosten hoeft te betalen. Dat geeft je al gauw een besparing tussen de 15 en 25 euro. Het wel of niet betalen van aansluitkosten kan ook afhankelijk zijn van welke bundel je kiest bij een provider. Je betaalt bijvoorbeeld wel als je een databundel kiest van 5 GB en niet bij een databundel van 15 GB.

Nummerbehoud sim only

Bij het overstappen naar een andere mobiele provider kun je kiezen voor nummerbehoud. Hier moet je wel zelf om verzoeken bij het overstappen naar een nieuw sim only abonnement bij een andere provider.

Verlenging abonnement

Het eenvoudigst is het verlengen van je abonnement bij de huidige provider. Door het kiezen voor gemak leg je jezelf waarschijnlijk wel onnodig te hoge kosten op. Het zou namelijk wel erg toevallig zijn als net jouw huidige abonnement ook voor de toekomst de verstandigste keuze is. Ga je abonnement dus niet zomaar verlengen. Voordat je een nieuw contract afsluit, moet je weten wat de concurrerende mobiele providers jou willen bieden.

Maandelijks opzegbaar

Een tussentijds opzegbaar abonnement heeft voordelen. Je hebt bijvoorbeeld nog een goede telefoon, maar je weet niet hoe lang het toestel het nog vol gaat houden. Met een maandelijks opzegbaar abonnement kun je iedere maand switchen naar een ander soort abonnement. Of je stapt over naar een andere provider en je gaat de provider eerst een paar maandjes uitproberen.

Sim only zonder internet

Tegen bizar lage tarieven kun je ook sim only zonder internet krijgen. Dit is dus echt voor het ‘old school’ bellen en sms’en. Als je voor een dergelijk abonnement kiest, kun je de maandelijkse lasten beperkt houden tot een paar euro per maand.

Onbeperkt datagebruik

Wil je altijd online zijn en geen last hebben van een beperkte databundel? Met een sim only abonnement met onbeperkt datagebruik (unlimited) kun je gewoon je ding doen. Bij Contractvergelijker maken we het eenvoudig voor je. Door het vergelijken zie je wat providers jou bieden en wat je er iedere maand voor moet betalen. Zo krijg je niet alleen onbeperkt internet, maar ook onbeperkt voordeel. De goedkoopste deals bij de beste providers pik je er zo tussenuit.

Sim only vergelijken en afsluiten

Kortom, wij hebben de beste sim only deals voor jou in een overzicht gezet. Door het instellen van de filters kom je tot het voor jou meest ideale sim only abonnement. Het enige wat jij nog moet doen, is de vergelijking doorlopen en ook direct het voor jouw ideale abonnement afsluiten. Zodra je de sim-kaart hebt ontvangen, is alles al geregeld.

Telefonie - Simkaart
Altijd de laagste prijs

Bereken je voordeel

Vragen over sim only abonnementen

Een sim only abonnement is een telefoonabonnement waarbij geen mobiele telefoon inbegrepen zit. Afhankelijk van je abonnement betaal je dus alleen voor je data en/of belminuten.

Kiezen voor een sim only abonnement heeft meerdere voordelen: 

 • Sim only is goedkoper dan een abonnement waarin je ook betaalt voor de telefoon die inbegrepen is.
 • Je kunt zelf je toestel kiezen, in plaats van dat je moet kiezen uit het soms beperkte aanbod van een provider.
 • Geen BKR-registratie. Kies je voor een abonnement incl. telefoon (van boven de 250 euro)? Dan wordt dit bij het BKR geregistreerd.
 • Sim only is vaak flexibel.
 • Sim only is maandelijks opzegbaar.

Welke sim only aanbieder voor jou het goedkoopst is, hang af van wat je wensen zijn. De prijzen veranderen regelmatig. Het is dus altijd verstandig om bij Contractvergelijker sim only abonnementen te vergelijken. De goedkoopste die aan jouw wensen voldoet, staat altijd bovenaan.

Ja, er zijn enkele providers waar je een abonnement met alleen een databundel kunt afsluiten.

Ja, je kunt ook een sim only abonnement afsluiten met alleen belminuten, en dus zonder internet.

Onbeperkt bellen is nooit écht onbeperkt. Iedere provider werkt met een 'fair use policy'. De bellimiet verschilt per provider en ligt meestal ergens tussen de 3.000 en 10.000 minuten per maand.

Overstappen met nummerbehoud is een eitje! Tijdens je aanvraag geef je aan dat je je huidige nummer graag wil behouden. Dat is het enige dat je hoeft te doen.

Ook voor een sim only abonnement betaal je meestal aansluitkosten. Hiermee worden de kosten gedekt voor de simkaart die je krijgt, en voor je persoonlijke inlogpagina bij de provider.