Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Bromfietsverzekering vergelijken

Zoek je een goede én goedkope verzekering voor je bromfiets? Bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de beste bromfietsverzekering tegen de laagste prijs.

Label

Title

Vergelijk alle bromfietsverzekeraars van Nederland

Bij Contractvergelijker kennen wij de premies, voorwaarden, kortingen en acties van alle verzekeraars. Daarom hoef jij de kleine lettertjes niet meer te lezen. De beste deal voor jou staat altijd bovenaan.

Nieuwe bromfietsverzekering afsluiten in 3 stappen

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je bromfietsverzekering afsluiten bij ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Label

Title

Ga snel naar:

Direct je brommer verzekeren

Of je nu net een nieuwe brommer hebt gekocht, of een mooie tweedehands, hiermee wil je natuurlijk direct de weg op kunnen. Het enige dat je nog even moet doen is een bromfietsverzekering afsluiten. Bij Contractvergelijker is dat heel eenvoudig. Heb je de beste deal gevonden? Ga dan met één klik direct naar de website van de verzekeraar en sluit je verzekering binnen no time af. Heb je de bevestiging ontvangen? Dan is dat het moment waarop je het gas kunt opendraaien. Niet te ver natuurlijk.

Scooterverzekering - Scooter

Brommer verzekeren, wat moet je weten?

Je brommer verzeker je via Contractvergelijker eenvoudig binnen twee minuten. Ook helpen we je graag door je op een aantal belangrijke regels te wijzen.

Onverzekerd rijden met je brommer

Onverzekerd rijden met je brommer is strafbaar. Ieder jaar bepaalt de overheid opnieuw de hoogte van boetes, maar je bent al snel vele honderden euro’s kwijt. Je kunt niet alleen een boete krijgen als je daadwerkelijk rijdt met een brommer die niet verzekerd is. Ook als hij onverzekerd in je schuur staat is dit risico groot. Vroeger werd je alleen gesnapt als de politie je op heterdaad betrapte, maar tegenwoordig wordt automatisch gecheckt of er een verzekering geregistreerd staat op een kenteken.

Brommer verzekeren zonder rijbewijs

Een brommer verzekeren terwijl je geen rijbewijs hebt klinkt misschien gek, maar toch krijgen we regelmatig die vraag. Ook als je nog geen rijbewijs hebt, mag je een brommer kopen. Bijvoorbeeld als je bezig bent met je rijbewijs. Zodra je hem hebt, kun je dan gelijk de weg op met je eigen brommer. Het verschilt alleen per verzekeraar of je ook zonder rijbewijs je brommer kunt verzekeren. Kan dit bij een bepaalde verzekeraar niet? Dat staat dit altijd in de polisvoorwaarden. Het spreekt uiteraard voor zich dat je zonder rijbewijs nog niet op de brommer mag rijden.

Schade bromfiets of letsel melden

Ben je met je bromfiets betrokken bij een aanrijding? Of is er op een andere manier sprake van schade, of is je bromfiets gestolen? Dan moet je dit zo snel mogelijk melden bij je verzekeraar. Dit geldt ook als er iemand gewond is geraakt bij een ongeval waarbij jij met je brommer betrokken bent. Je kunt de schade melden door een schadeformulier in te vullen en naar de verzekeraar te sturen. Maar steeds vaker kan dit ook online of via een app.

Wijzigingen direct doorgeven

Wijzigen er dingen die van belang zijn voor je brommerverzekering? Dan moet je die wijzigingen direct doorgeven aan je verzekeraar. Dit gaat dan vooral om wijzigingen die invloed kunnen hebben op de premie. Een verhuizing is hier een voorbeeld van, want de premie is mede afhankelijk van de postcode die je hebt. Een ander voorbeeld is wanneer je meer of minder kilometers per jaar gaat rijden dan je hebt opgegeven.

Bromfietsverzekering schorsen

Het kan altijd gebeuren dat je je bromfiets een tijd lang niet gaat gebruiken. Bijvoorbeeld omdat je in de herfst en de winter liever de auto pakt. In dat geval kun je via de RDW het kenteken van je brommer laten schorsen. Dat betekent dat je met je brommer niet meer de openbare weg op mag. Je moet hem dan stallen op eigen terrein, bijvoorbeeld in je schuur, in je tuin, of op je eigen oprit. Het voordeel is dat je dan je bromfietsverzekering kunt opschorten. Dat betekent dat je hem tijdelijk stopzet en je dus geen premie meer betaalt. Je kunt er ook voor kiezen om je verzekering te beëindigen. Wil je later je bromfiets wel weer gaan gebruiken? Vergeet dan niet om de schorsing weer op te heffen bij de RDW, en ervoor te zorgen dat je brommer weer verzekerd is. Vergeet je dat? Dan riskeer je een boete.

Algemeen - Contractbreuk

Oldtimer bromfietsverzekering afsluiten

Voor veel mensen is het onderhouden van en rijden op hun oldtimer bromfiets een grote hobby. Het voordeel is dat je je oldtimer vaak kunt verzekeren op basis van de taxatiewaarde. De premie is meestal laag. Daar staat tegenover dat je de brommer alleen recreatief mag gebruiken en er maar een beperkt aantal kilometers per jaar op mag rijden. Sommige oldtimer bromfietsen kun je via Contractvergelijker verzekeren. Krijg je een foutmelding? Probeer het dan elders.

Bezorgbrommer direct verzekeren

Gebruik je je brommer om maaltijden mee te bezorgen? Dan heb je hier een zakelijke verzekering voor nodig. Via Contractvergelijker bieden we die nog niet aan. Ons advies is om even op internet te zoeken naar vergelijkers of verzekeraars waarbij je wel terecht kunt.

Verzekeraars bromfietsverzekering vergelijken

Op Contractvergelijker vergelijk je eenvoudig alle verzekeraars van bromfietsen met elkaar. Vul eerst een paar belangrijke gegevens in en kies je dekking. Daarna zie je meteen welke verzekeraar voor jou de beste deal heeft.

Inshared
FBTO
Nationale Nederlanden
Unive
Centraal beheer
OHRA

Kosten brommerverzekering berekenen

Iedere bromfietsverzekeraar bepaalt zelf zijn premies. Dat doen ze allemaal op hun eigen manier. Hierdoor ben je bij de ene verzekeraar vaak veel goedkoper uit dan bij een andere. Bij Contractvergelijker houden we rekening met alle factoren die invloed hebben op de premie van bromfietsverzekeringen. Zo vind je eenvoudig de goedkoopste bromfietsverzekering. Hoe hoog de premies precies zijn hangt af van verschillende factoren, zoals:

 • Gewicht van de brommer
 • De motorinhoud
 • Je leeftijd
 • Je postcode
 • Je schadevrije jaren
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
 • De dekking van je verzekering
 • Eventuele aanvullende dekkingen

 

Algemeen - Besparen

Dekking bromfietsverzekeringen vergelijken

De premie die je voor je bromfietsverzekering betaalt, bepaalt waarschijnlijk voor een groot deel je keuze. Maar de dekking is minstens zo belangrijk. Je kunt natuurlijk blindelings de goedkoopste verzekering kiezen. Word je brommer vervolgens gestolen? Dan is het heel vervelend als je er dan achter komt dat je daar niet voor verzekerd bent. Kies daarom ook bewust welke dekking het beste bij je past. Je kunt kiezen uit drie verschillende: WA, WA+ en All Risk.

WA verzekering

De WA verzekering biedt een minimale dekking en is wettelijk verplicht. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schades die je bij anderen veroorzaakt. Voorbeeld: Je let even niet goed op, en rijdt tegen een auto aan die net van rechts komt. De schade aan die auto wordt dan vergoed, maar de schade aan je brommer niet. Is je brommer al wat ouder en niet meer zoveel waard? Dan is een bromfietsverzekering met alleen WA dekking vaak de beste optie.

WA+ verzekering

Is je brommer al een aantal jaar oud, maar is hij nog best wel wat waard? Dan kun je kiezen voor een WA+ verzekering. Je bent dan iets uitgebreider verzekerd dan met alleen WA. Vaak gaat het om: Diefstal, Joyriding (iemand pakt zonder jouw toestemming, en zonder dat je het weet, je sleutel en gaat met je brommer de weg op en veroorzaakt schade), Brandschade, Storm- of Hagelschade

All Risk verzekering

Heb je een nieuwe brommer, of is hij nog niet zo oud? Dan is het slim om te kiezen voor een All Risk bromfietsverzekering. Naast dezelfde schades die verzekerd zijn met een WA of WA+ verzekering, ben je ook gedekt voor aanrijdingsschades aan je eigen bromfiets.

Aanvullende dekking voor bromfietsen

Hierboven las je welke basisdekkingen je voor je bromfiets kunt kiezen. Daarnaast zijn er ook aanvullende dekkingen die je kunt afsluiten. Voor een klein bedrag extra kun je kiezen uit:

 • De verzekering betaalt een vast bedrag uit als jij, of iemand die achterop zit, door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.
 • Deze verzekering lijkt op de ongevallenverzekering, maar de dekking is ruimer. Ook voor schade aan spullen ben je verzekerd en de vergoedingen voor letselschade zijn hoger. Bij deze verzekering kijkt wordt gekeken naar het daadwerkelijke bedrag van je schade. De verzekeraar werkt dus niet met van tevoren vastgestelde bedragen.
 • Met deze dekking heb je recht op juridische hulp bij conflicten die met je brommer te maken hebben. Bijvoorbeeld als je een schade op een tegenpartij wil verhalen, maar hier zelf niet voor verzekerd bent.
 • Kom je door een technisch probleem met je bromfiets langs de kant van de weg te staan? Geen zorgen! Met een aanvullende pechhulpverzekering komt er dan iemand naar je toe om je weer op weg te helpen.

Goedkoopste bromfietsverzekering

Er zijn veel verzekeraars die bromfietsverzekeringen aanbieden, en iedere verzekeraar bepaalt zelf zijn premie. Let dus op dat je niet te veel betaalt, want de verschillen zijn vaak groot. De premies zijn van veel factoren afhankelijk. Er is dus niet één verzekeraar die voor iedereen het goedkoopst is. En dat is waar Contractvergelijker uitkomst biedt. Wij weten namelijk alle prijzen van alle bromfietsverzekeringen, en alle kleine lettertjes hebben wij voor je gelezen. Het enige dat jij nog hoeft te doen is bromfietsverzekeringen bij ons vergelijken. Binnen twee minuten vind je de beste deal en weet je zeker dat je geen euro teveel betaalt.

Algemeen - Cashback
Overstappen bromfietsverzekering

Overstappen met je bromfietsverzekering kan je een mooie besparing opleveren. De ene verzekeraar is namelijk goedkoper dan de andere. En omdat premies jaarlijks veranderen is het slim om ieder jaar opnieuw bromfietsverzekeringen te vergelijken. Heb je een betere deal gevonden? Dan is je overstap binnen no time geregeld.

Beste bromfietsverzekering afsluiten

Wat is de beste bromfietsverzekering? Dat hangt maar net af van wat je wensen zijn. Vind je alleen de premie belangrijk, of ook de voorwaarden? Hierbij kun je denken aan wel of geen eigen risico en wel of geen aanschafwaarderegeling. Wat je wensen ook zijn, bij Contractvergelijker vind je eenvoudig en snel de beste bromfietsverzekering voor jou.

Algemeen - Winnaar
Label

Title

Meestgestelde vragen over een bromfietsverzekering

De premies van bromfietsverzekeringen verschillen per verzekeraar. Daarnaast zijn ze ook afhankelijk van hoe je je bromfiets precies wil verzekeren. Daarom is het slim om bromfietsverzekeringen te vergelijken bij Contractvergelijker. Wij kennen de premies, voorwaarden en kortingen van alle verzekeraar. Zo vind je eenvoudig de beste deal voor jou.

Premies van bromfietsverzekeringen zijn van veel factoren afhankelijk. Maak daarom binnen 3 minuten een vergelijking bij Contractvergelijker en zie direct waar je jouw bromfiets het voordeligst kunt verzekeren.

Welke bromfietsverzekering je het best kunt afsluiten, hangt af van hoe oud je bromfiets af. Maar ook van je portemonnee. Een nieuwe(re) bromfiets kun je het best allrisk verzekeren. Vind je dat te duur? Dan kun je ook kiezen voor beperkt casco of WA. De premies ontdek je eenvoudig door bij ons een vergelijking te maken.

Bij de meeste bromfietsverzekeringen kun je meerdere aanvullende verzekeringen kiezen, zoals een opzittendenverzekering en rechtsbijstand.

Het kan zijn dat je verzekeraar beveiligingseisen aan je bromfiets stelt. Meestal zijn dit:

 • Een ART-3 slot
 • Je bromfiets 's nachts binnen zetten

De goedkoopste bromfietsverzekering is over het algemeen een WA verzekering. Je bent dan alleen verzekerd voor schade die je aan een ander (voertuig) toebrengt. Maar ook dan is de exacte premie nog van meerdere factoren afhankelijk. Wat de goedkoopste bromfietsverzekering voor jou is, ontdek je eenvoudig door bij ons een vergelijking te maken.

De beste bromfietsverzekering is de bromfietsverzekering die aan al jouw wensen voldoet, en die ook niet te duur is. Je komt er eenvoudig achter door bij Contractvergelijker een vergelijking te maken.

De meeste verzekeraars hebben geen verschillende verzekeringen voor brommers en scooters. Ze worden meestal dus op dezelfde verzekering verzekerd.

Ook een elektrische scooter kun je gewoon op een bromfietsverzekering verzekeren.

Over het algemeen kun je schadevrije jaren die je op een bromfietsverzekering hebt opgebouwd niet overdragen naar een autoverzekering. Andersom kan vaak wel. Wees je er dan wel van bewust dat je ze daarna meestal niet meer opnieuw naar een autoverzekering kunt overdragen.