Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Elektrische scooterverzekering vergelijken

Zoek je een goede én goedkope verzekering voor je elektrische scooter? Bij Contractvergelijker vind je eenvoudig de beste e-scooterverzekering tegen de laagste prijs.

Label

Title

Vergelijk alle elektrische scooterverzekeraars

Zoek je een goede én goedkope verzekering voor je elektrische scooter? Bij Contractvergelijker.nl vind je eenvoudig de e-scooterverzekering met de beste dekking tegen de laagste prijs.

Binnen 3 stappen je elektrische scooter direct verzekerd

  • 1
    Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
  • 2
    Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
  • 3
    Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Waarom je e-scooter verzekeren via ons?

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Label

Title

Ga snel naar:

Je elektrische scooter goed verzekerd

Een elektrische scooter heeft verschillende voordelen ten opzichte van een scooter die op benzine rijdt. Hij is goedkoper in het gebruik, beter voor het milieu en zoeft geluidloos over de weg. Wat hij met een ‘normale’ scooter gemeen heeft, is dat je hem moet verzekeren. Dat kan met een gewone scooterverzekering. Eigenlijk werkt dat op dezelfde manier als het verzekeren van een benzinescooter.

Scooterverzekering - Scooter

E-scooter verzekeren, hoe werkt het?

Je elektrische scooter, ook wel e-scooter genoemd, verzeker je via Contractvergelijker heel eenvoudig en snel. Je begint met het invullen van een aantal gegevens over jouzelf en over de scooter. Daarna zie je automatisch een overzicht met de beste deals. De goedkoopste verzekering voor je elektrische scooter vind je altijd bovenaan. Keuze gemaakt? Dan is de verzekering aanvragen een fluitje van een cent.

E-scooter verzekeren: dit moet je weten

Je e-scooter verzeker je via Contractvergelijker razendsnel binnen twee minuten. Maar we helpen je ook graag door je vooraf op een aantal belangrijke zaken te wijzen.

Algemeen - Checklist

Elektrische scooter verzekeren is verplicht

Ook een elektrische scooter is voor de wet een motorvoertuig, hij heeft immers een elektromotor. Daarom moet je ook een elektrische scooter verplicht verzekeren. Doe dit voordat je het kenteken op je naam zet en de weg op gaat. Zo weet je zeker dat je geen boete krijgt voor onverzekerd rijden, en dat je verzekerd bent voor schades.

E-scooter zonder rijbewijs verzekeren

Ook zonder rijbewijs hebt, mag je gewoon een elektrische scooter kopen. Je mag er alleen nog niet op rijden. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld bezig bent om je rijbewijs te halen. Zodra je die hebt, kun je dan gelijk met je eigen scooter de weg op. Per verzekeraar verschilt het of je zonder rijbewijs je scooter ook kunt verzekeren. Kan dit niet? Dat staat dit vermeld in de polisvoorwaarden van de scooterverzekering.

Elektrische scooter huren en verzekeren

Om op een elektrische scooter van a naar b te gaan hoef je er niet perse een te kopen. Je kunt ook een elektrische scooter huren. Een bekend voorbeeld hiervan zijn de elektrische deelscooters die je in veel grotere steden vindt. Deze huur je eenvoudig per rit via een handige app. In principe zijn deze scooters door de aanbieder WA verzekerd. Vaak geldt er wel een eigen risico dat je bij schade moet betalen. Check dit altijd goed in de voorwaarden. Er bestaan geen aparte verzekeringen die je zelf kunt afsluiten voor een gehuurde elektrische scooter.

Keuze soorten dekking 

Bij het verzekeren van je elektrische scooter kun je kiezen uit dezelfde dekkingen als voor een scooter op benzine. De keuze maak je dus ook op dezelfde manier. Hieronder geven we je een uitleg over de drie mogelijke dekkingen.

Alle e-scooter verzekeraars vergelijken

Unive
FBTO
Inshared
Centraal beheer
Nationale Nederlanden
DITZO
OHRA

Kosten elektrische scooterverzekering

Iedere verzekeraar bepaalt zelf de premie van zijn scooterverzekering. En allemaal doen dat op hun eigen manier. De ene verzekeraar kan hierdoor stukken goedkoper zijn dan een andere. Contractvergelijker houdt rekening met alle factoren die van invloed zijn op verzekeringen voor elektrische scooters. Je vindt zo eenvoudig de goedkoopste scooterverzekering. De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals:

  • Gewicht van de scooter
  • Je leeftijd
  • Je postcode
  • Je schadevrije jaren
  • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
  • De dekking van je verzekering
  • Eventuele aanvullende dekkingen

 

Algemeen - Besparen

WA verzekering

De WA verzekering is wettelijk verplicht en biedt je een minimale dekking. Hierdoor is de WA verzekering ook de goedkoopste optie. Hiermee ben je alleen verzekerd voor schades die je met je elektrische scooter bij anderen veroorzaakt.

Voorbeeld WA dekking

Je ziet te laat dat de auto voor je hard remt. Zelf kun je niet meer op tijd remmen en je rijdt met een klap tegen de auto aan. De schade aan de auto wordt vergoed, maar de schade aan je elektrische scooter helaas niet. Is je scooter relatief oud en niet meer zoveel waard? Dan is een scooterverzekering met alleen WA dekking vaak een goed idee.

WA+ verzekering (Beperkt Casco)

Is je elektrische scooter niet meer de nieuwste, maar heeft hij nog een aanzienlijke dagwaarde? Dan is een beperkt casco verzekering wellicht een goede optie. Je bent dan ruimer verzekerd dan met alleen een WA dekking. Vaak gaat het om:

  • Diefstal.
  • Joyriding (iemand pakt zonder je toestemming, en zonder dat je het weet, je sleutel en gaat met je elektrische scooter de weg op en veroorzaakt schade).
  • Brandschade.
  • Storm- en hagelschade.

All Risk verzekering (Volledig Casco)

Komt je elektrische scooter net uit de showroom, of is hij nog maar enkele jaren oud? Dan is een All Risk scooterverzekering een goede keuze. Je bent verzekerd voor dezelfde schades als met een WA of beperkt casco verzekering, aangevuld met aanrijdingsschades aan je eigen scooter.

Aanvullend verzekeren

Tot zover de basisdekkingen voor je elektrische scooter. Voor extra zekerheid kun je je scooterverzekering ook uitbreiden met een of meer aanvullende dekkingen. Voor een klein bedrag extra kun je kiezen uit:

  1. Ongevallendverzekering voor opzittende
  2. Schadeverzekering voor opzittenden
  3. Rechtsbijstand
  4. Pechhulp

Raak jij, of een passagier, door een ongeval blijvend invalide of overlijdt één van beiden? Bij een ongevallenverzekering voor opzittenden keert je verzekeraar een vast bedrag uit.

De schadeverzekering voor opzittenden lijkt op de ongevallenverzekering, maar je bent uitgebreider verzekerd. Ook voor spullen die je bij je hebt en die door een ongeval beschadigen zijn verzekerd. En de vergoedingen voor letselschade zijn hoger. Deze verzekering keert uit op basis van het daadwerkelijke schadebedrag. De verzekeraar hanteert dus geen van tevoren vastgestelde bedragen.

Rechtsbijstand geeft recht op juridische hulp bij conflicten die met je elektrische scooter te maken hebben. Bijvoorbeeld als je een schade op de veroorzaker wil verhalen.

Kun je niet meer verder rijden met je elektrische scooter door een technisch mankement? Met een pechhulpverzekering komt er dan iemand naar je toe om je weer op weg te helpen.

Verzekeraars van e-scooters vergelijken

Iedere verzekeraar is anders. Onderling verschillen niet alleen de premies, maar ook de eigen risico’s en andere belangrijke voorwaarden. Daarom vergelijk je bij Contractvergelijker niet alleen op prijs, maar ook op inhoud. Bij Contractvergelijker weten wij de premies en kortingen van alle verzekeringen voor elektrische scooters. Bij ons vind je daarom altijd de goedkoopste scooterverzekering. Vergelijken doe je bij ons eenvoudig en snel. Vervolgens zie je bovenaan altijd de goedkoopste deal.

Algemeen - Winnaar
Label

Title

Vragen over een elektrische scooter verzekering

Ook een elektrische scooter is een motorvoertuig en moet je daarom wettelijk verzekeren. Minimaal een WA verzekering is verplicht. Via Contractvergelijker vind je eenvoudig de goedkoopste.

Op vrijwel iedere gewone scooterverzekering kun je ook een elektrische scooter verzekeren. Maak nu een vergelijking bij Contractvergelijker en zie meteen welke verzekeraar voor jou de beste deal heeft.

Bij sommige verzekeraars kun je een elektrische scooter verzekeren als je nog geen rijbewijs hebt. Natuurlijk mag je dan niet op de scooter rijden. Bij andere verzekeraars is dit niet mogelijk. Check dit daarom altijd goed, voordat je de verzekering aanvraagt.

De kosten van een scooterverzekering verschillen erg per verzekeraar. Wil je zeker weten dat je niet te veel betaalt? Maak dan eenvoudig een vergelijking via Contractvergelijker.

Hoeveel premie je betaalt voor het verzekeren van je e-scooter is van veel factoren afhankelijk. Maak daarom binnen 3 minuten een vergelijking via Contractvergelijker. Je weet dan direct wat het verzekeren van jouw scooter per maand gaat kosten.

Welke scooterverzekering je het best kunt afsluiten, hangt af van hoe oud je e-scooter is, en van je portemonnee. Je nieuwe e-scooter kun je het best allrisk verzekeren. Is hij al een paar jaar oud? Dan kun je een beperkt cascoverzekering overwegen. Heb je een e-scooter die al een stuk ouder is en niet meer zo veel waard? Dan is WA misschien de beste optie.

Bij de meeste scooterverzekeringen kun je meerdere aanvullende verzekeringen kiezen, zoals een opzittendenverzekering en rechtsbijstand.

Het kan zijn dat je verzekeraar beveiligingseisen aan je scooter stelt. Meestal zijn dit:

  • Een ART-3 slot
  • Je bromfiets 's nachts binnen zetten