Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

All risk scooterverzekering afsluiten

Met een All Risk scooterverzekering is je scooter maximaal verzekerd. Daarom is deze verzekering ook wat duurder dan minder uitgebreide verzekeringen. Ben je op zoek naar de beste deal? Die vind je eenvoudig op Contractvergelijker.

Label

Title

Vergelijk all risk scooterverzekeraars

Zoek je een goede én goedkope All Risk scooterverzekering? Bij Contractvergelijker.nl vind je eenvoudig de scooterverzekering met de beste dekking tegen de laagste prijs.

In 3 stappen je scooter all risk verzekerd

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Altijd de beste all risk scooterverzekering

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Label

Title

Ga snel naar:

Je scooter all risk verzekeren

Heb je een spiksplinternieuwe scooter, of een occasion die nog niet zo oud is? Dan is het logisch dat je daar zuinig op bent. Maar hoe voorzichtig je ook rijdt: een ongeluk kan zelfs de beste overkomen. Een ander risico is dat je scooter gestolen wordt. Je zit natuurlijk niet te wachten op een gepeperde rekening voor een reparatie, of voor de aankoop van een nieuwe. Met een All Risk scooterverzekering voorkom je dit.

Scooterverzekering - Scooter alternatief

Wat is gedekt met All Risk?

Letterlijk vertaald betekent ‘All Risk’ natuurlijk ‘alle risico’s’. Er zijn altijd wat uitzonderingen, maar met zo’n scooterverzekering zijn vrijwel alle schades gedekt. Natuurlijk schades aan anderen, maar ook diefstal van je scooter, schade door storm en hagel, vandalisme en aanrijdingen. Een uitgebreidere verzekering voor je scooter bestaat niet.

Wat is niet gedekt met All Risk?

Op een All Risk scooterverzekering zijn vrijwel alle soorten schades gedekt. Maar er gelden wel een aantal uitsluitingen. In de volgende situaties ben je niet verzekerd:

 • Je scooter is opgevoerd.
 • Je hebt geen rijbewijs, of je hebt een rijontzegging opgelegd gekregen.
 • Je bent onder invloed van alcohol.
 • Je doet mee aan (of traint voor) wedstrijden, zoals straatraces.
 • Je verhuurt de scooter.
 • Je gebruikt de scooter voor de bezorging van spullen of maaltijden. 
 • Je veroorzaakt een schade met opzet of door roekeloos rijden.
Let op!

Is één van bovenstaande situaties van toepassing en veroorzaak je schade aan een ander? Dan krijgt de tegenpartij de schade wel vergoed, maar de verzekeraar mag dit bedrag dan op jou verhalen.

Je scooter aanvullend verzekeren

Wil je nog meer zekerheid? Dan kun je je scooterverzekering ook uitbreiden met een of meer aanvullende dekkingen:

Algemeen - Checklist

Ongevallenverzekering voor opzittenden

Raak jij, of iemand die bij je achterop zit, door een ongeval blijvend invalide of overlijdt één van beiden? Dan betaalt de verzekeraar een vast bedrag uit.

Schadeverzekering voor opzittenden

Deze lijkt op de ongevallenverzekering, maar je bent nóg iets beter verzekerd. Ook voor spullen die je bij je hebt en die door een ongeval kapot gaan zijn verzekerd. En voor letselschade zijn de vergoedingen hoger. Deze verzekering baseert de vergoeding op het daadwerkelijke schadebedrag. De verzekeraar hanteert dus geen vaste bedragen per letsel of overlijden. 

Rechtsbijstand

Rechtsbijstand geeft je recht op juridische hulp bij conflicten die met je scooter te maken hebben. Bijvoorbeeld als je een schade op de veroorzaker wil verhalen. Bij een All Risk verzekering is deze aanvullende dekking minder van belang. Je bent voor de meeste schades immers al verzekerd. Je verzekeraar probeert vervolgens het uitbetaalde bedrag op de verzekering van de tegenpartij te verhalen.

Pechhulp

Kan je scooter niet meer verder rijden door een technisch probleem? Met een pechhulpverzekering komt er dan iemand naar je toe om je weer op weg te helpen.

Dekking ook bij scooteraccessoires

Hierboven las je al dat je met een All Risk scooterverzekering heel uitgebreid verzekerd bent. Om de dekking compleet te maken kun je ook accessoires meeverzekeren. Accessoires zijn dingen die je later op of aan je scooter hebt gemonteerd, of die logisch gezien bij de scooter horen. Denk hierbij aan een windscherm, rugleuning en bagagerek, maar ook aan een helm en een goedgekeurd ART-slot, dat vaak voor de verzekering verplicht is.

Scooterverzekering - Helm
Eigen risico bij all risk dekking

Sommige scooterverzekeringen hebben een eigen risico. Dit verschilt per verzekeraar en het bedrag kan oplopen tot een paar honderd euro. Verzekeraars doen dit om de premie wat lager te houden, en om het onaantrekkelijker te maken om ieder klein krasje te claimen. Is er een eigen risico van toepassing? Dan is dit het bedrag dat je bij schade zelf betaalt. De rest betaalt de verzekeraar. Is je schadebedrag lager dan het eigen risico? Dan heeft het geen in om de schade te claimen. In onze vergelijking zie je eenvoudig bij iedere scooterverzekering of er een eigen risico geldt.

Beperkt of volledig casco dekking?

Is je scooter nog maar een paar jaar oud? Dan is het logisch dat je misschien twijfelt over hoe je de scooter wil verzekeren. Beperkt casco, of toch nog een jaartje All Risk (volledig casco)? Onze tip is om voor beide dekkingen een vergelijking te maken op Contractvergelijker. Heb je bijvoorbeeld als aardig wat schadevrije jaren opgebouwd? Dan kan het best zo zijn dat de volledig casco scooterverzekering niet veel duurder is dan de beperkt casco variant. Daarbij kun je je bedenken hoe belangrijk je het vindt dat alle aanrijdingschades aan je eigen scooter vergoed worden. Vind je dat minder belangrijk en is een beperkt casco scooterverzekering een stuk goedkoper? Dan maakt dat je keuze een stuk makkelijker.

All risk scooterverzekering vergelijken

Ben je op zoek naar de beste deal voor je All Risk scooterverzekering? Vergelijk dan nu op Contractvergelijker. Je vergelijkt dan niet alleen op premie, maar ook op de belangrijkste voorwaarden. De verzekering aanvragen is daarna zo geregeld.

Algemeen - Winnaar
Label

Title

Vragen over een allrisk scooterverzekering

De allrisk scooterverzekering is de meest uitgebreide scooterverzekering die er bestaat. Niet alleen schade aan anderen is verzekerd, maar ook de meeste soorten schades aan je eigen scooter.

De kosten van een allrisk scooterverzekering hangen van veel factoren af. Wil je snel weten wat een allrisk verzekering voor jouw scooter gaat kosten? Maak dan eenvoudig een vergelijking bij Contractvergelijker.

Met een allrisk verzekering is je scooter voor de meeste soorten schade goed verzekerd. Het is wel een relatief dure verzekering. Maar is je scooter nog (bijna) nieuw? Dan is het de premie zeker waard. De beste deal vind je eenvoudig via Contractvergelijker.

Volledig casco is een andere naam voor allrisk. Dit is de meest uitgebreide scooterverzekering. Schade aan anderen is verzekerd, maar ook de meeste soorten schades aan je eigen scooter.

Welke allrisk scooterverzekering het goedkoopst is, is van veel factoren afhankelijk. De goedkoopste vind je eenvoudig door te vergelijken via Contractvergelijker.

Met allrisk zijn bijna alle schades aan je scooter gedekt. Denk bijvoorbeeld aan schade door een aanrijding, brand, vandalisme en het omvallen van je scooter.