Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

Scooterverzekering vergelijken

Zoek je een goede én goedkope verzekering voor je scooter? Bij Contractvergelijker.nl vind je eenvoudig de beste scooterverzekering tegen de laagste prijs. Direct je scooter verzekerd!

Label

Title

Vergelijk alle scooterverzekeraars van Nederland

Zoek je een goede én goedkope scooterverzekering? Bij Contractvergelijker.nl vind je eenvoudig de scooterverzekering met de beste dekking tegen de laagste prijs.

Scooterverzekering vergelijken en afsluiten in 3 stappen

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Altijd de beste scooterverzekering

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Label

Title

Ga snel naar:

Direct je scooter verzekeren

Of je nu een nieuwe scooter hebt gekocht, of een goede occasion, hiermee wil je natuurlijk meteen de weg op kunnen. Je hoeft alleen nog maar een scooterverzekering af te sluiten. Bij Contractvergelijker is dat heel eenvoudig. Heb je de beste aanbieding gevonden? Ga dan met één klik direct naar de website van de verzekeraar en sluit je verzekering direct af. Heb je de bevestiging van je dekking ontvangen? Dan is dat het moment waarop je het gas kunt opendraaien. Niet te ver natuurlijk.

Scooterverzekering - Scooter
Scooter verzekeren, hoe werkt het?

Je scooter verzekeren is simpel. Je vult wat gegevens in met onze vergelijker en je ziet direct de beste deals. De allergoedkoopste verzekering staat altijd bovenaan. Je kiest nu de verzekering die je wilt en je vraagt hem aan. Binnen een paar minuten ben je klaar.

Goedkoopste scooterverzekeringen

Er zijn veel aanbieders van scooterverzekeringen, en iedere verzekeraar bepaalt zelf de hoogte van zijn premie. Let er daarom op dat je niet te veel betaalt, want de onderlinge verschillen zijn groot. De premies zijn afhankelijk van meerdere factoren . Er is dus niet één verzekeraar die altijd voor iedereen de beste deal heeft. Contractvergelijker biedt daarom uitkomst. Wij weten alle prijzen van alle bromfietsverzekeringen, en ook de kleine lettertjes hebben wij al voor je gelezen. Jij hoeft nog maar één ding te doen, en dat is scooterverzekeringen bij ons vergelijken. Binnen twee minuten vind je de beste deal. Zo weet je zeker dat je geen cent te veel betaalt.

Algemeen - Cashback

Dekking scooterverzekeringen

De premie voor je scooterverzekering bepaalt waarschijnlijk voor een groot deel je keuze. Maar kijk ook altijd goed naar de dekking. Je kunt natuurlijk automatisch voor de goedkoopste verzekering gaan. Maar word je scooter na een tijdje gestolen? Dan wil je er niet dan pas achter komen dat je daar niet voor verzekerd bent. Denk daarom vooraf goed na over welke dekking het beste bij je past. Je kunt kiezen uit drie verschillende: WA, WA+ en All Risk.

WA verzekering vergelijken

De WA verzekering biedt alleen de wettelijk verplichte dekking. Je bent dan dus alleen verzekerd voor schades die je met je scooter bij anderen veroorzaakt. Voorbeeld: Je veroorzaakt een aanrijding doordat je een auto die voorrang heeft te laat ziet. De schade aan die auto wordt vergoed, maar de schade aan je scooter helaas niet. Heb je een wat oudere scooter die nog maar weinig waard is? Dan is een scooterverzekering met alleen WA dekking vaak de beste keuze.

WA+ verzekering vergelijken

Is je scooter niet meer de jongste, maar is het zonde om hem alleen WA te verzekeren? Dan is  een WA+ verzekering misschien wat voor jou. Je bent dan iets uitgebreider verzekerd dan met alleen WA een WA verzekering. Vaak gaat het om: Diefstal, Joyriding (iemand pakt zonder toestemming, en zonder dat je het weet, je sleutel en gaat met je scooter de weg op en veroorzaakt een aanrijding), Brandschade en Storm- of hagelschade.

All Risk verzekering vergelijken

Is je scooter helemaal nieuw, of nog niet zo oud? Dan kun je kiezen voor een All Risk scooterverzekering. Naast dezelfde schades die verzekerd zijn met een WA of WA+ verzekering, ben je ook verzekerd voor aanrijdingsschades aan je eigen scooter.

Label

Title

Aanvullende dekking voor scooters

Je weet nu welke basisdekkingen je voor je scooter kunt kiezen. Daarnaast kun je ook aanvullende dekkingen aan je scooterverzekering toevoegen. Voor een klein bedrag extra kun je kiezen uit:

Scooterverzekering - Scooter alternatief

Schadeverzekering voor opzittenden

Deze lijkt wat op de ongevallenverzekering, maar de dekking is uitgebreider. Ook beschadiging van spullen die je bij je hebt zijn verzekerd en de vergoedingen voor letselschade zijn hoger. Deze verzekering kijkt naar het daadwerkelijke schadebedrag. De verzekeraar hanteert dus geen van tevoren vastgestelde bedragen.

Ongevallenverzekering voor opzittenden

Je verzekeraar betaalt een vast bedrag als jij, of een passagier, door een ongeval blijvend invalide raakt of overlijdt.

Rechtsbijstand

Hiermee heb je recht op juridische hulp bij conflicten die met je scooter te maken hebben. Bijvoorbeeld als je iemand anders schade aan je scooter heeft veroorzaakt en je de schade op de tegenpartij wil verhalen.

Pechhulp

Kom je met je scooter stil te staan door een technisch mankement? Geen zorgen! Met een pechhulpverzekering komt er iemand naar je toe om je weer op weg te helpen.

Scooter verzekeren: wat moet je weten?

Je scooter verzeker je via Contractvergelijker eenvoudig binnen twee minuten. Daarnaast helpen we je graag door je op een aantal belangrijke zaken te wijzen die je beter maar vooraf kunt weten.

Algemeen - Checklist

Onverzekerd rijden met je scooter

Onverzekerd scooterrijden is strafbaar. Jaarlijks worden de hoogtes van boetes opnieuw vastgesteld, maar je bent al snel vele honderden euro’s kwijt. Je riskeert niet alleen een boete als je daadwerkelijk rijdt met een onverzekerde scooter. Ook als de scooter onverzekerd in je garage staat is dit risico groot. Vroeger kreeg je alleen een boete als de politie je op heterdaad betrapte, maar tegenwoordig wordt automatisch gecontroleerd of er een verzekering is afgesloten voor een kenteken.

Scooter verzekeren zonder rijbewijs

Sommige mensen willen een scooter verzekeren terwijl ze geen rijbewijs hebben. Dat klinkt misschien gek, maar we krijgen die vraag regelmatig. Ook zonder rijbewijs hebt, mag je gewoon een scooter kopen. Bijvoorbeeld als je bezig bent met je rijbewijs. Zodra je die hebt, kun je dan gelijk met je eigen scooter de weg op. Het verschilt wel per verzekeraar of je zonder rijbewijs je scooter ook kunt verzekeren. Kan dit niet? Dat staat dit altijd in de polisvoorwaarden van de verzekeraar. Het spreekt natuurlijk voor zich dat je zonder rijbewijs nog niet op de scooter mag rijden.

Schade scooter of letsel melden

Ben je betrokken bij een aanrijding met je scooter? Of heb je op een andere manier te maken met schade, of is je scooter gestolen? Dan ben je verplicht om dit zo snel mogelijk bij je verzekeraar te melden. Dit geldt ook als er sprake is van letselschade als gevolg van een ongeval met je scooter. Je kunt de schade melden door middel van een schadeformulier. Maar tegenwoordig kan dit ook vaak online of met een app.

Wijzigingen direct doorgeven

Wijzigen er gegevens die voor je scooterverzekering van belang zijn? Dan moet je dit direct doorgeven aan je verzekeraar. Het gaat vooral om wijzigingen die invloed kunnen hebben op de hoogte van de premie. Een verhuizing bijvoorbeeld, want de premie hangt onder andere af van je postcode. Een ander voorbeeld is wanneer je meer of minder kilometers per jaar gaat rijden dan je hebt opgegeven.

Bezorgscooter verzekeren

Gebruik je je scooter om maaltijden mee te bezorgen? Dan moet je je scooter zakelijk verzekeren. Dat kan helaas nog niet via Contractvergelijker. Ons advies is om op internet te zoeken naar vergelijkers of verzekeraars waarbij je wel terecht kunt voor een zakelijke scooterverzekering.

Elektrische scooter verzekeren

Een elektrische scooter is beter voor het milieu, maakt geen herrie en is vaak wat voordeliger in het gebruik dan een scooter die op benzine rijdt. Maar voor de wet zijn elektrische scooters niet anders dan ‘gewone’ scooters. Ook een elektrische scooter moet je dus minimaal WA verzekeren. Via Contractvergelijker vind je eenvoudig de verzekering die het beste bij je elektrische scooter past.

Aanbieders voor een scooterverzekering vergelijken

Allianz Direct
Inshared
DITZO
FBTO
Nationale Nederlanden
Unive
Centraal beheer

Eigen risico scooterverzekering

Sommige scooterverzekeringen hanteren een eigen risico. Dit bedrag ligt vaak tussen de 100 en 200 euro, maar meer of minder kan ook. Het eigen risico is het bedrag van iedere schade dat je zelf betaalt.

Voorbeeld eigen risico

Je hebt schade aan je scooter en het kost 800 euro om dit te repareren. Heb je een eigen risico van 100 euro? Dan betaal je dit bedrag zelf. Je verzekeraar betaalt in dit geval 700 euro van de rekening. Maar let op; word je door de verzekeraar aangemerkt als een jeugdige bestuurder? Of rijdt er iemand anders op je scooter die in deze leeftijdscategorie valt? Dan kan er sprake zijn van een hoger eigen risico. Dit staat dan op je polisblad en/of in de polisvoorwaarden. Ditzelfde geldt voor de leeftijdsgrens voor jeugdige bestuurders.

Scooterverzekering schorsen

Niet iedereen gebruikt zijn of haar scooter het hele jaar door. Er zijn mensen die in de herfst en de winter liever met de auto gaan. Via de RDW kun je dan het kenteken van je scooter schorsen. Dat betekent dat je niet meer de openbare weg op mag met je scooter. Je moet hem stallen op eigen terrein, bijvoorbeeld in je schuur, in de tuin, of op je eigen oprit. Het voordeel is dat je je scooterverzekering dan kunt opschorten. Dat betekent dat je hem tijdelijk stopzet en je dus geen premie meer betaalt voor je verzekering. Je kunt er ook voor kiezen om je scooterverzekering te beëindigen. Wil je je scooter later weer gaan gebruiken? Hef dan eerst de schorsing op bij de RDW, en zorg ervoor dat je scooter weer verzekerd is. Als je dat vergeet riskeer je namelijk een boete.

Algemeen - Contractbreuk

Overstappen met je scooterverzekering

Door over te stappen met je scooterverzekering kun je vaak geld besparen. De ene verzekeraar is namelijk goedkoper dan de andere. En wist je dat premies regelmatig veranderen? Daarom is het slim om jaarlijks opnieuw scooterverzekeringen te vergelijken. Heb je een goedkopere verzekering gevonden? Dan is je overstap binnen no time geregeld.

Kosten scooterverzekering berekenen

Iedere verzekeraar bepaalt zelf de premie van zijn scooterverzekering. Alle verzekeraars doen dat op hun eigen manier. Bij de ene verzekeraar ben je hierdoor dus goedkoper uit dan bij een andere. Bij Contractvergelijker houden we rekening met alle premiebepalende factoren voor scooterverzekeringen. Je vindt zo gemakkelijk de voordeligste scooterverzekering. De precieze hoogte van de premies is afhankelijk van meerdere factoren, zoals:

 • Gewicht van de scooter
 • De motorinhoud
 • Je leeftijd
 • Je postcode
 • Je schadevrije jaren
 • Het aantal kilometers dat je per jaar rijdt
 • De dekking van je verzekering
 • Eventuele aanvullende dekkingen
Algemeen - Besparen

Beste scooterverzekering afsluiten

Wat is de beste scooterverzekering? Dat hangt helemaal af van je eigen wensen. Vind je alleen de premie belangrijk, of ook de polisvoorwaarden? Denk hierbij aan een eigen risico of niet, en wel of geen aanschafwaarderegeling. Wat je wensen ook zijn, bij Contractvergelijker vind je eenvoudig en snel de beste scooterverzekering voor jou. Op Contractvergelijker vergelijk je eenvoudig alle scooterverzekeraars met elkaar. Vul eerst wat noodzakelijke gegevens in en kies je dekking. Daarna zie je welke verzekeraar voor jouw scooter de beste deal heeft.

Algemeen - Winnaar
Label

Title

Veelgestelde vragen over scooterverzekering vergelijken

Via Contractvergelijker is het eenvoudig om je scooter te verzekeren. Je maakt eerst een vergelijking. De goedkoopste verzekeraar die aan jouw wensen voldoet, vind je direct bovenaan. Vanuit het zoekresultaat start je met één klik op de knop je aanvraag.

Welke scooterverzekering je het best kunt afsluiten, hangt af van hoe oud je scooter is, en van je portemonnee. Je nieuwe scooter kun je het best allrisk verzekeren. Is hij al een paar jaar oud? Dan kun je een beperkt cascoverzekering overwegen. Heb je een scooter die al een stuk ouder is en niet meer zoveel waard? Dan is WA misschien de beste optie.

Bij de meeste scooterverzekeringen kun je meerdere aanvullende verzekeringen kiezen, zoals een opzittendenverzekering en rechtsbijstand.

Of je een eigen risico hebt op je scooterverzekering, hangt af van de verzekeraar en van de situatie. Het kan bijvoorbeeld zijn dat er alleen een eigen risico geldt als er schade wordt veroorzaakt door een jongere bestuurder. Vergelijk je scooterverzekeringen bij Contractvergelijker? Dan zie je in het zoekresultaat per verzekering het eigen risico.

Het kan zijn dat je verzekeraar beveiligingseisen aan je scooter stelt. Meestal zijn dit:

 • Een ART-3 slot
 • Je bromfiets 's nachts binnen zetten

Over het algemeen kun je schadevrije jaren die je op een scooterverzekering hebt opgebouwd niet overdragen naar een autoverzekering. Andersom kan vaak wel. Wees je er dan wel van bewust dat je ze daarna meestal niet meer opnieuw naar een autoverzekering kunt overdragen.

De goedkoopste scooterverzekering vind je door eenvoudig een vergelijking te maken bij Contractvergelijker. De goedkoopste verzekering voor jou zetten wij altijd bovenaan.

De beste scooterverzekering is de scooterverzekering die aan al jouw wensen voldoet, en die ook niet te duur is. Je komt er eenvoudig achter door bij Contractvergelijker een vergelijking te maken.

De kosten van een scooterverzekering hangen erg van van hoe je je scooter wil verzekeren. Daarnaast zijn ook je schadevrije jaren en een aantal andere factoren van invloed. Voor een snel antwoord op je vraag, maak je eenvoudig een vergelijking bij Contractvergelijker.

Een speed pedelec kun je verzekeren. Sterker nog, je bent wettelijk verplicht om deze te verzekeren. Dat kan alleen niet op een scooterverzekering. Hier zijn speciale speed pedelec verzekeringen voor. Deze kun je helaas nog niet vergelijken bij Contractvergelijker.