Objectief en onafhankelijk
Anoniem vergelijken
Brede marktvergelijking
Gratis service

WA scooterverzekering afsluiten

De WA scooterverzekering is wettelijk verplicht en de dekking is grotendeels door de overheid bepaald. Deze verzekering is dus overal ongeveer hetzelfde. De grootste verschillen zitten in de premies. De goedkoopste vind je eenvoudig bij ons.

Label

Title

WA scooterverzekeraars van Nederland

Zoek je een goede én goedkope WA scooterverzekering? Bij Contractvergelijker.nl vind je eenvoudig de scooterverzekering met de beste dekking tegen de laagste prijs.

In 3 stappen je WA scooterverzekering afsluiten

 • 1
  Vul je gegevens in De premies van autoverzekeringen zijn afhankelijk van verschillende factoren. Daarom hebben we o.a. het kenteken, je postcode en je schadevrije jaren nodig.
 • 2
  Kies je dekking Hoe uitgebreid wil je je auto verzekeren? Je kunt kiezen uit WA, WA+ (beperkt casco), of Allrisk (volledig casco).
 • 3
  Kies de beste deal In het zoekresultaat staat de goedkoopste autoverzekering voor jou direct bovenaan. Met één klik start je daarna je aanvraag. Wil je je wensen eerst aanscherpen? Dat doe je eenvoudig in het filter.

Altijd de beste WA scooterverzekering

Objectief en onafhankelijk Aanbieders betalen ons niet voor een hogere positie in het zoekresultaat. Bij Contractvergelijker beoordelen wij iedere aanbieder even streng.
Anoniem vergelijken Contractvergelijker bewaart en verwerkt geen persoonsgegevens. Veiliger vergelijken kan niet!
Brede marktvergelijking Bij ons vind je altijd het breedste aanbod. Zo ontdek je eenvoudig de beste deal voor jou.
Gratis service Heb je vragen of kom je ergens zelf niet uit? Onze experts staan voor je klaar. Gratis en voor niets!
Label

Title

Ga snel naar:

Wettelijke aansprakelijkheidsverzekering

WA staat voor ‘wettelijke aansprakelijkheid’. Met deze verzekering ben je dus verzekerd voor schades waarvoor je volgens de Nederlandse wet aansprakelijk bent.

Scooterverzekering - Scooter

Welke schade is wel gedekt?

Op een WA verzekering voor je scooter ben je alleen verzekerd voor schades die je veroorzaakt aan eigendommen van andere mensen en voor letselschade. Rij je bijvoorbeeld per ongeluk een fietser of een auto aan doordat je geen voorrang gaf? Dan vergoedt je WA scooterverzekering de schade aan het andere voertuig. En raakt de tegenpartij door deze aanrijding gewond? Dan ben je ook voor de letselschade verzekerd.

Welke schade is niet gedekt?

Schades die niet gedekt zijn op de WA verzekering van je scooter, zijn alle schades aan je eigen scooter en letselschade van jouzelf. Voor dat laatste ben je al verzekerd op je zorgverzekering. Sommige mensen denken dat je met een WA verzekering wel verzekerd bent voor diefstal van je scooter, maar dat is niet het geval

Uitsluitingen WA dekking

Verder gelden er nog een aantal uitsluitingen op je WA scooterverzekering. In deze gevallen vergoedt je verzekeraar wel de schade aan de tegenpartij, want dat is wettelijk verplicht. Maar daarna heeft de verzekeraar het recht om het uitbetaalde bedrag bij jou terug te halen. Je bent o.a. niet verzekerd voor schade die:

 • je met opzet veroorzaakt;
 • je veroorzaakt terwijl je onder invloed van alcohol bent;
 • je veroorzaakt terwijl je geen geldig rijbewijs hebt.

Eigen risico WA scooterverzekering

In principe is er op een WA scooterverzekering geen eigen risico van toepassing. Tenzij jij, of een andere bestuurder ten tijde van een ongeval, als jeugdige bestuurder wordt aangemerkt door de verzekeraar. De leeftijdsgrenzen hiervoor verschillen per verzekeraar en vind je terug op het polisblad en/of in de polisvoorwaarden.

Verschil tussen WA, WA+ en All Risk

Als je je scooter wil verzekeren kun je kiezen uit drie soorten verzekeringen. Op volgorde van minst naar meest uitgebreid zijn dat: WA, WA+ en All Risk. Maar welke verzekering dekt nu wat? En wat zijn de verschillen? Dat zie je eenvoudig in onderstaand overzicht.

 

 WAWA+All Risk
Schade aan anderen✔️✔️✔️
Diefstal ✔️✔️
Joyriding ✔️✔️
Schade door brand/storm/hagel ✔️✔️
Aanrijding met loslopend dier ✔️✔️
Vandalisme  ✔️
Schade aan eigen scooter door aanrijding  ✔️

Je scooter goedkoop WA verzekeren

De WA verzekering voor de scooter biedt de minst uitgebreide dekking en is daardoor dus ook het goedkoopst. Maar toch zijn er aanzienlijke prijsverschillen tussen de verschillende verzekeraars Vergelijk daarom scooterverzekeringen op Contractvergelijker. Je hoeft alleen maar een paar gegevens in te vullen, en daarna zie je direct de goedkoopste scooterverzekering bovenaan staan.

WA scooterverzekeringen vergelijken

WA scooterverzekeringen vergelijken is een koud kunstje. Het grootste verschil zit namelijk in de prijs, en bij Contractvergelijker zetten we de goedkoopste altijd bovenaan. Zo zie je in één oogopslag wat de beste deal is. Ben je 28 jaar of jonger? Kijk dan wel even of de verzekeraar van jouw keuze je als jeugdige bestuurder ziet en je daarom een eigen risico betaalt bij schade.

Algemeen - Winnaar alternatief
Label

Title

Veelgestelde vragen over WA scooterverzekering

Met een WA scooterverzekering verzeker je je voor schade die je met je scooter toebrengt aan een ander (voertuig). Schade aan je eigen scooter is met deze verzekering niet verzekerd.

Het is wettelijk verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren.  Uitgebreider kan natuurlijk ook, met een beperkt casco of allrisk verzekering. Maar is je scooter al oud, en is hij nog maar weinig waard? Dan kan WA verzekeren de beste optie zijn.

Het is verplicht om je scooter minimaal WA te verzekeren. Of je hem uitgebreider wil verzekeren bepaal je natuurlijk zelf.

Welke WA verzekering het goedkoopst is, is van meerdere factoren afhankelijk. De goedkoopste voor jou vind je eenvoudig door bij Contractvergelijker een vergelijking te maken.

Met een WA verzekering ben je alleen verzekerd voor schade die je met je scooter aan een ander (voertuig) toebrengt. Zowel materiële schade als letselschade zijn verzekerd.

Schade aan je eigen scooter is op een WA verzekering niet verzekerd. Wil je dat wel? Dan heb je een beperkt casco of allrisk verzekering nodig.